Generacija Y obožuje bio brunch

Pol zajtrk, pol kosilo oziroma brunch je navada, uvožena iz anglosaksonskih držav in osvaja tudi naše kraje. Nad njim se navdušujejo predvsem mladi, ki prisegajo na lahko in bio različico tega obroka. Brunch ima poleg prehranjevanja tudi vlogo druženja za obloženo mizo.
Kako se lotiti priprave bruncha?
Če ga pripravimo doma, je najbolje uporabiti domače izdelke, med mladimi in družinami pa je najbolj priljubljen prav nedeljski brunch, ko nas večina vstane pozneje, ko je že prepozno za zajtrk in še prezgodaj za kosilo.
Domači bio brunch je lahko odlična mešanica sladkih in slanih jedi ter okusov. Pripravimo lahko različne kaše iz žitaric in sadja z bio napitki ali jogurta, obogatene s super živili in spečete omlete, ki smo jim dodali zelenjavo in zelišča. Namesto črne kave si privoščimo ječmenovo, ob tem pa spijemo sveže stisnjen sok iz citrusov ali pa smoothie.
S tako bogatim brunchem bomo v telo vnesli vse potrebne sestavine in se energetsko nahranili do večernega obroka.
Vir: ansa.it