Učinkovito razstrupite svoje telo od znotraj navzven

20. januarja, 2020
Barbara Rudolf

Razstrupljanje telesa bi lahko poimenovali tudi razbremenitev ali nega od znotraj navzven. Telo se samodejno razstruplja preko jeter, ledvic, pljuč, limfe, črevesja in kože. A ko telo pretirano obremenimo z nezdravo hrano in stresnim načinom življenja je prav, da mu tudi pomagamo se znebiti vseh škodljivih snovi. Na spletu najdemo mnogo različnih informacij, ki povzročajo le še več zmede, kdaj in kako začeti.

Za nekaj koristnih informacij glede razstrupljanja smo prosili prehransko terapevtko Aljo Dimic iz centra Holistic, ki svetuje naslednje: »V času po praznikih, ko imamo vsi željo, da svoje telo razbremenimo vseh presežkov maščob in sladkorjev, ki smo jih zaužili v preteklem obdobju, uživajmo hrano, ki bo kar najmanj obremenila naše telo s strupenimi presnovniki«.

Katera hrana najmanj obremeni naše telo?

Seveda nas zanima, katera hrana konkretno je to? Odgovori nam, da naj v svojo dnevno rutino uvedemo sveže stiskanje zelenjavnih sokov, ki vsebujejo potrebne in pomembne vitamine, minerale in encime, na krožniku naj bo sveža, ekološko in lokalno pridelana zelenjave ter sadje, oreščki, semena, stročnice.

Seveda ne smemo pozabiti na pitje, Alja priporoča 1 liter sveže vode na vsakih 25 kilogramov telesne teže. Svetuje pa tudi uporabo samo hladno stiskana olja, za peko pa kokosovo maščobo, ki zaradi svoje lavrinske kisline, še pomaga pri razstrupljanju. Pripravila nam je tudi spisek prepovedanih živil: to so vse vrste sladkorja (beli, rjavi, trsni…), meso in vse mesnine, predelani izdelki, kot so paštete, salame, mleko in mlečni izdelki, vsa zapakirana in predpakirana hrana, vsi kvasni izdelki – rogljički, kruh, peciva pa seveda se je treba odpovedati tudi kajenju in pitju alkohola.

Pomaga lahko tudi zeolit

Če želimo še učinkovitejše razstrupljanje, lahko posežemo tudi po prehranskem dopolnilu. »Visoko na vrhu prehranskih dopolnil, ki nase veže vse strupe, bakterije, viruse, parazite, glive in presežke herbicidov, je zeolit, ki zaradi svoje razvejane strukture doseže zelo širok spekter delovanja in deluje na način, da nase veže pozitivno nabite ione (npr. težke kovine), ob tem pa pride do ionske izmenjave ter telesu še odda potrebne minerale. Zeolit skupaj z vsemi strupi, telo zapusti v 24 urah, skozi prebavno pot. Jemljemo ga do 3 krat na dan, eno žličko vmešanega v 3 dl tople vode, Enako storite takoj po vsaki nepravilni hrani, ki vam morda obleži v želodcu in vam ne naredi dobro,« svetuje prehranska terapevtka in doda, da moramo biti pri nakupu zeolita pozorni, da ima medicinski certifikat, saj le zeolit z medicinskim certifikatom zagotavlja vse prednosti, s katerimi se ponaša.

Ne pozabimo na gibanje 

Poleg že omenjene prehrane, Alja zelo priporoča: »Vsak dan vsaj 45 minut hitre hoje na svežem zraku, saj pospeši cirkulacijo in delovanje limfe, ki odpadne snovi pravzaprav izloča iz telesa, suho ščetkanje kože, knajpanje, obisk infrardeče savne, za pospešitev cirkulacije in limfe je odlična tudi limfna drenaža, poskoki s kolebnico in hoja na hrib, kjer se zadihamo. Nasploh čim več hodimo peš in se zavestno pripravimo do tega, da bomo večkrat na dan vstali ter naredili vsaj 3 minute razgibalnih vaj.

V naravo

Hodimo v gozd, ob reke, slapove in ob morje, kjer je ozračje polno negativno nabitih ionov, saj številne raziskave dokazujejo, da negativno nabiti ioni uravnavajo vse bistvene fiziološke procese, prav tako pa pospešujejo umsko zmogljivost, pripomorejo k razstrupljanju strupenih snovi, ki se v telesu kopičijo iz okolja, vode, zraka in hrane ter spodbujajo hormonsko ravnovesje. Tudi celična presnova je odvisna od števila negativno nabitih ionov v telesu, kadar pa je ta upočasnjena, takrat se hitreje in pospešeno staramo ter hitreje zbolimo in imamo manj energije ter delavnega elana«.

Vsakodnevni sprehod v naravi: 18 pozitivnih učinkov na zdravje

 

 

(Visited 153 times, 1 visits today)