Pomagajmo slonom s pomočjo učenja slonjega jezika

30. avgusta, 2017

Pozabite na učenje francoščine ali kitajščine. Sedaj je na voljo aplikacija, s katero se boste naučili slonščine. ‘Hello in Elephant’ je aplikacija za pametne telefone, ki lahko prevede besede, stavke pa tudi emotikone v jezik slonov.

To pomeni, da lahko svojemu partnerju namesto ‘ljubim te’ in ‘srečna sem’ pošljete zvočni zapis, kako si sloni med seboj izražajo ta čustva. Orodje so razvili pri fundaciji David Sheldrick Wildlife Trust, z njim pa zbirajo sredstva in nas ozaveščajo o zaščiti slonov.

elephant-111695_640

Razumeti slone in jim pomagati

Pri organizaciji upajo, da bomo s premoščanjem jezikovne pregrade med ljudmi in ogroženimi vrstami živali, bolj širokosrčno pomagali preživeti živalim. “Po desetletjih raziskav o načinu komuniciranja in vedenja slonov začenjamo razumeti njihov jezik. Kampanja ‘Hello in Elephant’ je bila ustvarjena, da ljudem omogoči prevesti enostavne človeške besede in čustva v klice slonov, ki pomenijo podobna čustva ali namere,” pravi tiskovni predstavnik organizacije.

elephant-84186_640

Upanje za slone v rokah Kitajske?

Medtem ko se število slonov zmanjšuje, je upanje kljub vsemu na vidiku. Kitajska namreč namerava do konca tega leta uvesti prepoved trgovanja s slonovino lahko zdi strogo, je upanje na obzorju – Kitajska načrtuje prepoved trgovanja s slonovino do konca leta, saj so slonovine padle za več kot polovico.

elephant-2577749_640

Vir: www.goodnewsnetwork.org


Če želite darovati sredstva ali izvedeti več o ohranjanju slonov, obiščite spletno stran fundacije Sheldrick: www.sheldrickwildlifetrust.org ali aplikacije www.helloinelephant.com.

 

(Visited 12 times, 1 visits today)