Plačevanje parkirnine z donacijo potrebščin za muce v zavetišču

24. november, 2019

Policijska uprava v Muncieju v Indiani (ZDA) je prišla do zelo srčne ideje, da bi ljudi na malo drugačen način plačevali parkirnino. 4 dni v juliju so prebivalci Muncieja, plačevali parkirne vozovnice z darovanjem mačjih potrebščin lokalnemu zavetišču za živali.

15. julija je policijska uprava Muncie objavila video – Facebooku v živo, ki si ga je ogledalo več deset tisoč ljudi. V videoposnetku so nastopili pripadniki policijske postaje in prostovoljci v zavetišču za živali z nekaj mucami in sporočili, da lahko od 15. do 19. julija vsakdo, namesto plačila parkirnine, podari mačjo hrano ali mačje pripomočke v vrednosti parkirnine. Torej je 25 dolarjev šlo prebivalcem zavetišča. “Za to smo se odločili, ker smo videli, da zavetišče resno potrebuje pomoč,” je v svojem sporočilu na Facebooku povedal Chase Winkle, predstavnik policije. “Imeli so več kot 300 mačk in samo še nekaj vrečk hrane. Mislili smo, da je ta ideja dovolj nora, da bomo dobili nekaj pozornosti. Bilo je zelo zabavno in dobili smo tono hrane.”

Veliko zavetišč za živali po vsem svetu potrebuje donacije in policisti iz Muncieja upajo, da se bodo druge policijske postaje pridružile lokalnim zavetiščem in poskusile podoben način zbiranja hrane in pripomočkov za živali.

Vir: Green Matters24

(Visited 11 times, 1 visits today)