Pingvin, ki vsako leto preplava 8000 kilometrov, da obišče svojega rešitelja

7. oktobra, 2018
Foto: educateinspirechange.org

Z brazilske plaže prihaja zgodba, ki ogreje srce. Južnoameriški magelanski pingvin tja vsako leto priplava, da obišče ribiča, ki mu je rešil življenje.

Upokojeni zidar in ribič Joao Pereira de Souza, 71, ki živi v otoški vasi blizu Rio de Jeneira, je leta 2011 na plaži našel malega pingvina, prekritega z oljem, napol mrtev je ležal na skalah.

Očistil je nafto z njegovih peres in ga hranil z ribami. Poimenoval ga je Dindim. Po enem tednu ga je poskusil izpusti nazaj v morje, a pingvin ni odšel. Z njim je ostal 11 mesecev, potem pa, ko je zamenjal perje, je izginil, kot se spominja Joao. Toda po le nekaj mesecih je Dindim prišel nazaj. Rešitelja je opazil na plaži in mu sledil domov.

In tako je Dindim vsako leto 8 mesecev pri Joau, ostali čas pa verjeto preživi na oblai Argentine ali Čila, kjer se parijo. Zaradi tega preplava 8000 kilometrov na leto.

“Rad ga imam kot otroka in verjamem, da ima on mene tudi,” je Joao povedal za lokalno televizijo. Nihče drug se ga ne sme dotakniti, saj jih takoj napade s kljunom. Pri njemu pa sedi v naročju, se mu pusti tuširati, dvigniti in – hraniti s sardinami.

Poglejte video o njuni ljubeči zgodbi:

 

Vir: educateinspirechange.org

(Visited 113 times, 1 visits today)