Kranjčani znova podrli rekord v količini zbranega papirja za živali

26. aprila, 2018
Foto: DZZŽ Kranj

Društvo za zaščito živali Kranj je na svoji štirinajsti akciji s 67.980 kilogrami spet zbralo največ starega papirja doslej. Tudi Eko dežela je dodala svojo malenkost. 

Društvo za zaščito živali Kranj je v soboto, dan pred dnevom Zemlje, že 14. organiziralo akcijo zbiranja starega papirja za pomoč brezdomnim in zavrženim živalim. Upali so na nov rekord; največ papirja so pred tem zbrali lani aprila, nekaj čez 63 ton. Tokrat jim je spet uspelo – v soboto so namreč s pomočjo podpornikov – tako fizičnih oseb kot organizacij – uspeli zbrati skoraj 68 ton. Skupaj so tako od prve akcije oktobra 2011 zbrali že malo več kot 610 ton starega papirja!

Vsa sredstva za oskrbo brezdomnih in zavrženih živali

Pred TC Merkur na Primskovem so tako 21. aprila prijatelji in podporniki Društva za zaščito živali Kranj prišli pozdravit in podpret člane društva, pregledat in tudi kupit kakšnega od mnogih izdelkov na stojnici, predvsem letošnje še čisto sveže pomladno-poletne majice DZZŽ Kranj, prinesli pa so lahko tudi plastične zamaške, ki so jih v društvu kot že nekajkrat doslej zbirali za Zavod Naš kuža.

Foto: DZZŽ Kranj
Foto: DZZŽ Kranj

Vsa sredstva, ki jih dobijo s pomočjo zbiranja starega papirja, porabijo za oskrbo brezdomnih in zavrženih živali – za sterilizacije in kastracije, testiranja za mačji aids in levkozo, cepljenja ter večja zdravljenja. Poleg tega pomagajo pri oddaji mačk in psov v nove odgovorne domove. Lani so tako nov dom pomagali poiskati 163 mačkom – 76 samičkam in 87 samčkom, v vseh letih svojega delovanja kar 996 mačkam in 68 psom. Trenutno imajo pod svojim okriljem v oskrbi nekaj jesenskih mladičev, bliža pa se tudi sezona spomladanskih (tudi sesnih) mladičev, zato jim bodo sredstva, zbrana z akcijo, prišla zelo prav.

Oktobra naslednja akcija

“Kot vsakič tudi tokrat velja velik hvala vsem, ki so kakor koli prispevali k uspehu akcije, od posameznikov do podjetij in medijev, ki so z objavami prijazno priskočili na pomoč pri obveščanju. Vse, ki jim ni vseeno, kako živijo živali okoli nas, pa že sedaj vabijo na oktobrsko akcijo, ki bo nekaj posebnega, saj bo že 15 po vrsti,” so še napovedali ob zaključku tokratne akcije.


Društvo za zaščito živali Kranj, ki je 1. februarja praznovalo 8. obletnico svojega delovanja, je prostovoljno in neprofitno društvo. Vsi člani so prostovoljci, ki svoje delo opravljajo v prostem času iz ljubezni do živali, zato celoten izkupiček vsake akcije ter vseh prodanih izdelkov in vse prejete donacije namenijo za oskrbo brezdomnih in zapuščenih živali, ki jih je še vedno veliko preveč. V ta namen so tudi tokratno akcijo in stojnico izkoristili za osveščanje obiskovalcev o problematiki brezdomnih živali.

 

(Visited 9 times, 1 visits today)