Društvo PSO – Pomagajmo slovenskim otrokom: Ogroženih družin je vsak dan več

13. novembra, 2016

<![CDATA[Društvo PSO – Pomagajmo slovenskim otrokom deluje od leta 2012. Od takrat so pomagali že 280 posameznikom in družinam, večinoma v obliki hrane in oblačil. Kot povedo, je v Sloveniji družin in otrok, ki potrebujejo pomoč, veliko, celo vsak dan več.
Društvo PSO je zgodbo začelo pisati leta 2012 in to na socialnem omrežju Facebook, kjer so ustanovili skupino 'Pomagajmo slovenskim otrokom'. Skupina je v kratkem času hitro privabila in združila pomoči potrebne z donatorji. Leta 2015 pa je se je skupina s pomočjo koordinatorjev v Kranju pretvorila v društvo. »Za društvo smo se odločili zaradi velikega števila prošenj družin v stiski in pomanjkanja darovalcev, saj lahko zdaj dobimo tudi donatorska in sponzorska sredstva s strani podjetij,« pojasni Nataša Širec z Društva.

Delujejo po celi Sloveniji

Društvo danes šteje 25–29 koordinatorjev, ki delujejo na različnih koncih Slovenije – v Mariboru, Celju, Ljubljani, Novi Gorici, Kranju, Jesenicah, Murski Soboti … »Naš koordinator mora biti mobilen in zaposlen, oziroma ne sme prejemati nobenega socialnega transferja. (CSD, RD ali Karitas). Družino, ki potrebuje pomoč, obišče na domu, kjer pregledamo papirje, napišemo poročilo in se nato skupaj odločimo, kaj in kako,« še pove sogovornica. Z darovalci se dogovorijo glede prevzema in dostave pomoči, dostavo pa pri družini tudi poslikajo, da donatorji vidijo, da je šla pomoč v prave roke. Od začetka delovanja so v Društvu razdelili že 3000 kg hrane in plačali položnice v višini 12.720 evrov. Danes imajo 19 sponzorjev. »Sodelujemo z društvom UP- ornik, društvom Azrine iskrice, društvom Gas, društvom Ejga, smo pa tudi člani Slovenske filantropije,« še povedo na Društvu.

Posamezniki lahko pomagajo s hrano, ki ima daljši rok uporabe, rabljenimi oblačili, opremo za otroke ter z donacijami na tekoči račun društva:
IBAN SI56 1010 0005 4765 031 (BANKA KOPER, d. d.)
koda namena: CHAR
Vsa sredstva so namenjena nakupu hrane in plačilu položnic socialno ogroženim.

 

Pomagati želijo čim več družinam

Na Društvu PSO želijo tudi v prihodnje pomagati čim več družinam in jim olajšati trpljenje. »Zavedamo se, da jim je težko, in da nekateri nimajo nikogar. Poplačilo za naš trud pa so nasmehi otrok. V decembru načrtujemo dobrodelno dražbo s Petrom Polesom, zbrano bomo namenili za hrano in novoletna darila za otroke,« pove še Nataša Širec z Društva. Peter Poles jim je namreč v oddaji ‘Dan najlepših sanj’ podaril svoj suknjič, ki ga bodo prodali na dražbi. Svoje stvari pa bodo darovali tudi žiranti oddaje ‘Slovenija ima talent’.
 
Kristina Žnidar]]>

(Visited 13 times, 1 visits today)