LOGO_LUPA_web

Bo Santorini končno zaščitil osličke?

26. april, 2019

Grški otok Santorini, ni znan le po svojih belih hiškah in sončnih zahodih, ampak tudi po tem, da ponuja jahanje osličkov. Letos se je začela kampanja proti izkoriščanju osličkov za taksi, po tem, ko so razkrili, da ti nosijo preveliko težo, so izčrpani, imajo poškodbe hrbtenic in rane od sedel.

Prodaja jezdenja oslov je na Santoriniju stalna praksa – turisti na njihovih hrbtih z lahkoto premagajo strmine otoka. Zdaj v kampanji turistom polagajo na srce, da glede tega dvakrat premislijo. Sploh ker število turistov narašča, narašča pa tudi debelost med njimi, so aktivisti za pravice živali zdaj začeli glasno opozarjati, da osli in mule na Santoriniju nosijo več teže kot kdajkoli prej, delajo 7 dni na teden, in to brez primerne oskrbe (zavetja, počitka, vode).

‘V njihovih kopitih’

Zavetišče za osle, dobrodelna organizacija, doma v Veliki Britaniji, je, da izboljša njihove pogoje, zagnala novo kampanjo ‘V njihovih kopitih’, skupaj z Zvezo mednarodnih križarjenj, ki na otok v enem dnevu v sezoni pripelje tudi po 17.000 potnikov. Želijo si, da se postavijo pravila, ki bodo izboljšala življenje oslov in mul, ob tem pa ohranila tradicionalno grško kulturo.

Osrednji del kampanje je video, ki naproša turiste, da naj bodo pozorni, ali je za osle in mule dobro poskrbljeno, preden se odločijo za jezdenje na njih. Prav tako naj bodo pozorni na to, ali bodo morali nositi preveliko težo – bodisi turiste ali prtljago.

 

Vir: LP

 

(Visited 6 times, 1 visits today)