Živahna koralna – barva leta 2019!

17. december, 2018

Spoznajte živahno koralno barvo. To je barva upora, energičen odtenek, ki ga bomo naslednje leto videvali povsod.

Po letni obsežni analizi barvnih trendov v kulturi, je podjetje Pantone barvo, z oznako PANTONE 16-1546, poimenovalo za barvo leta 2019. Živahna koralna barva je istočasno prijetna, energična in predstavlja odskočno desko v času svetovne negotovosti. „Tako kot koralni grebeni, ki so vir življenja in zavetja, nam ta barva zagotavlja zanesljivost in vzgon v okolju, ki se že 10 let nenehno spreminja,“ pravi Laurie Pressman, podpredsednica podjetja Pantone.

Koralni odtenek ima korenine že v petdesetih in šestdesetih letih, zato daje tudi rahel „retro“ občutek, ki spominja na nekoč preprostejše čase. Kot poudarja Pressman, ima ta odtenek veliko funkcionalnih lastnosti, ki so v zadnjih letih vse bolj priljubljene. Z oranžno in ne rožnato podlago, njena toplina dopolnjuje večino tonov kože. Pri notranjem oblikovanju je presenetljivo vsestranska, in se odlično dopolnjuje v različnih barvnih shemah, saj deluje skoraj kot nevtralni odtenek. Na zaslonih pametnih telefonov pa koralna barva preprosto zaživi, postane super nasičena živahna možnost, ki se lahko pojavlja na različnih socialnih medijih, ampak ker jo najdemo tudi v naravi, prečka vrzel med realnim in hiperrealnim. Tudi takrat, ko se pojavlja v digitalni vsebini, ima povezavo z naravnim svetom.

PANTONE 16-1546 predstavlja fuzijo sodobnega življenja, je negovalna barva, ki se pojavlja v našem naravnem okolju in hkrati prikazuje živahno prisotnost v socialnih medijih.

koralna-barva

(Visited 10 times, 1 visits today)