Vinski festival, ki se odvija le enkrat na 20 let, se bo odvil to poletje

16. julij, 2019

Fête des Vignerons je tradicionalni festival, ki se vsakih 20 let odvije v švicarskem mestu Vevey. Zadnjič se je odvil leta 1999, kar pa pomeni, da se bo zopet zgodil letos. Pričel se bo 20. julija in trajal do 11. avgusta.

Legendarni vinski festival je ogromen spektakel, ki ga bodo gostili v namensko zgrajenem stadionu na Place du Marché, ki lahko sprejme 20.000 obiskovalcev in ima oder, velik kot olimpijski bazen. Praznovanje se bo razlilo tudi v mesto, kjer se bodo odvijala različna dogajanja z živo glasbo, pop-up restavracijami in odprtimi vinskimi kletmi. V treh tednih bodo tisti, ki jim bo uspelo dobiti vstopnico, deležni glasbe, plesalcev, parade in obilo vina.

Fête des Vignerons je eden največjih in najstarejših festivalov na svetu, ki sega v leto 1797 in je vsakokrat večji. Tako po velikosti, kot spektaklu. Leta 2016 je Unesco na svojem seznamu nematerialne kulturne dediščine priznal Fête des Vignerons tudi kot »živo tradicijo«.

Cene vstopnic se gibljejo od 79 CHF (71 evrov) pa vse do 299 CHF (270 evrov). Najboljša in najdražja premium vstopnica za 359 CHF (324 evrov) vključuje VIP sprejem, hiter dostop do dogajanja, s posebnim vhodom v areno, brezplačni uradni program in darilno vrečko.

Več informacij lahko najdete na spletni strani www.fetedesvignerons.ch.

(Visited 5 times, 1 visits today)