Trajnostni turizem: Slovenija postala del Sustainability Community

8. februarja, 2020

Slovenska turistična organizacija je med štirimi izbranimi nacionalnimi turističnimi organizacijami iz Evrope, v katerih so prepoznali trajnostni turizem in ki so bile sprejete v skupnost Sustainability Community luksuznega globalnega združenja Virtuoso. To je za Slovenijo še ena odlična priložnost in obenem potrditev, da sodi med vodilne destinacije na področju razvoja trajnostnega turizma.

Poleg STO so bile izbrane še švicarska, estonska in finska nacionalna turistična organizacija. “Med ponudniki (turistične organizacije, organizatorji potovanj, hoteli) je bilo sicer v skupnost izbranih 300 članov na globalnem nivoju, ki so ob prijavi morali izkazati izvajanje aktivnosti in doseganje ustreznih kriterijev trajnosti na področju kulturnega, ekonomskega in okoljskega razvoja turizma,” sporoča STO.

Izhajali so iz Zelene sheme slovenskega turizma

Pri pripravi prijave je STO izhajala iz nacionalnega in certifikacijskega programa Zelena shema slovenskega turizma, s katerim Slovenija celostno naslavlja trajnostni razvoj turizma. Pod krovno znamko Slovenia Green v shemi združujemo že skoraj 100 destinacij in ponudnikov, ki živijo trajnostni turizem na vsakem koraku.

Združenje Virtuoso, ki velja za vodilno globalno združenje na področju luksuzne in butične potovalne in turistične industrije, vse bolj poudarja tudi razvoj zelenega, trajnostnega turizma. Kot eno od pomembnejših aktivnosti so v letošnjem letu uvedli skupnost »Virtuoso Sustainability Community«, ki združuje ponudnike in agente oz. svetovalce, katere vodi zelena misel.

“Skupnost bo izbranim članom omogočala dodatno izpostavitev in promocijo ponudbe zelenega turizma skozi različne komunikacijske kanale, kar je za Slovenijo še ena odlična priložnost in obenem potrditev, da sodi med vodilne destinacije na področju razvoja trajnostnega turizma,” so zaključili sporočilo na STO.

 

Vir: STO

 

(Visited 205 times, 1 visits today)