Staro vikinško vasico bodo preuredili v turistično znamenitost

28. september, 2019

Doba Vikingov se je začela na Danskem in neustrašni pomorščaki so tam pustili pomemben pečat, ne le v kulturi in številnih legendah, temveč tudi arheološko, ostanki pokopališč, runskih kamnov in utrdb so prepredeni po deželi. Zdaj bodo eno vasico iz časa Vikingov, tisoč let po tem, ko je bila zgrajena, obnovili in spremenili v turistično atrakcijo.

Dobro uro iz Kopenhagna, v mestu Slagelse, stoji vikinška utrdba Trelleborg, ki je ena najbolj ohranjenih izmed sedmih utrdb na Danskem in na jugu Švedske. Nacionalni muzej Danse in občina Slagelse bosta zgradila visoko leseno obzidje, obrambna vrata in vse ostalo, kar je utrdbi pripadalo leta 981.

Poleg tega, da Danska malce tekmuje s Švedsko in Norveško, kjer so se takih projektov že lotili, bodo obiskovalce privabljali tudi z doživetji, izleti v naravo in kulinaričnim popotovanjem. Trelleborg je bil že do zdaj zanimiva izletniška točka za turiste in družine, saj lahko v muzeju doživimo dobo vikingov skozi različne arheološke najdbe in rekonstrukcije.

Vir: LP

(Visited 6 times, 1 visits today)