Slovenija na Netflixu v seriji o restavracijah

11. maja, 2020

V petek se je na Netflixu začela nova sezona serije Restavracije na robu (Restaurants on the Edge). V prvem delu serije nastopa Slovenija – serija prikazuje naravne, kulturne in gastronomske posebnosti naše dežele. Ogledalo si jo bo lahko 182 milijonov Netflix naročnikov iz 190 držav po vsem svetu.

“V seriji trije ugledni mednarodni strokovnjaki s področja gastronomije in oblikovanja potujejo po svetu in pomagajo restavracijam k izboljšanju njihove celostne gastronomske izkušnje. Kanadski chef in vplivnež Dennis Prescott, notranja oblikovalka Karin Bohn in ameriški chef in priznan strokovnjak s področja upravljanja restavracij Nick Liberato so v lanskem letu obiskali tudi Slovenijo in posneli oddajo, ki preko gastronomije predstavi naravne in kulturne bisere Slovenije,” so sporočili iz Slovenske turistične agencije.

Prenova restavracije – od hrane in pijače do arhitekture in marketinga

V središču prvega dela druge sezone je prenova Gostilnice XXII v Ljubljani. Vsi udeleženi potujejo po Sloveniji, da spoznavajo gastronomske, kulturne in naravne posebnosti naše dežele in vsak od njih prispeva k prenovi restavracije: od hrane, pijače, arhitekture in marketinga.

“V oddaji se skupaj s chefom Binetom Volčičem odpravijo v gozd, na Bledu spoznavajo med in apiterapijo, obiščejo znameniti Predjamski grad in vasico Goče v Vipavski dolini, kjer spoznavajo lokalna vina. V Ljubljani obiščejo tudi Alternativni kulturni center Metelkovo mesto in priljubljeno Odprto kuhno, kjer spoznavajo preplet slovenske in internacionalne hrane” so opisali oddajo o Sloveniji na STO.

Netflix ima več kot 182 milijonov naročnikov iz več kot 190 držav, na programu pa TV serije, dokumentarne filme in igrane filme v najrazličnejših žanrih in jezikih. Njihova glavna prednost je, da lahko naročniki vsebine gledajo kadarkoli in kjerkoli prek spleta.

 

Vir: STO

(Visited 77 times, 1 visits today)