Slovenija, moja dežela! – tudi kot velikonočna tradicija

11. aprila, 2020
Vir: Studio Marketing International, marketinška agencija, d.o.o.

Slovenija, moja dežela – tudi med velikonočnimi prazniki! “Naj bodo prazniki priložnost, da se poklonimo kulinarični tradiciji naše dežele in obrnemo nov list. Naj bodo to dnevi, ko bosta nalezljiva le smeh in hvaležnost za vse male in velike stvari,” so zapisali pred prazniki v na novo obujeni akciji Slovenija, moja dežela.

Akcijo ozaveščanja Slovenija, moja dežela so pripravili z namenom ozaveščanja prebivalstva o skrbi za lastno zdravje in zdravje soljudi, s katero opozarjajo na pomen omejitve širjenja koronavirusa.  “V prihodnje si želimo, da bo akcija ozaveščanja Slovenija, moja dežela navdih, da nas bo spodbudila k povezanosti, solidarnosti, sočutju in pomoči drugim! Danes je čas za sočutje, solidarnost, za socialno noto, za pomoč in poslušanje navodil,” so še dodali.

Akcijo so ponovno zagnali v času, ko moramo ponovno stopiti skupaj

“Čas je, da Slovenke in Slovenci ponovno stopimo skupaj, tokrat v boju proti virusu Covid-19. Zato ponovno obujamo znamenito akcijo “Slovenija, moja dežela”, ki nas je v zgodovini že povezala in poenotila. Stopimo skupaj in omejimo širjenje virusa ter tako omilimo posledice te nepredstavljive situacije, ostanimo doma in z omejevanjem stikov zaščitimo sebe in ostale. Bodimo vztrajni in solidarni! Danes je čas za sočutje, solidarnost, za socialno noto, za pomoč in upoštevanje navodil.
Mi to zmoremo!” so navedli.

Smo v obdobju neznanega in nepričakovanega

“Nelagodje in predvsem slaba vidljivost v neposredno prihodnost prinašata veliko dilem in novih, neznanih situacij, s katerimi se soočamo. Prelepa pomlad za svojo podobo skriva otipljivo nevarnost visoko nalezljive bolezni, ki ne izbira in ne prizanaša,” so še dejali in dodali, da so prepričani, da se bomo iz vsega tega marsičesa naučili.

Kaj je res pomembno in kaj malo manj? Naučili se bomo delati od doma, hvaležni postajamo za do zdaj čisto samoumevne stvari, kar naenkrat opazimo in cenimo še včeraj prezrte službe, posameznike, podjetja in institucije, ki se trudijo, da bi bilo naše življenje varno in da bi potekalo s čim manj težavami.

Naj bodo prazniki priložnost, da se poklonimo kulinarični tradiciji naše dežele in obrnemo nov list. Naj bodo to dnevi, ko bosta nalezljiva le smeh in hvaležnost za vse male in velike stvari.


Preberite tudi: Bo Slovenska potica postala zaščitena tradicionalna posebnost?

 

(Visited 19 times, 1 visits today)