Posebna karantena: nekateri so samoizolacijo preživeli kar v jamah!

2. maja, 2020

Karantena je od marsikoga zahtevala osamitev, v nekaterih državah ljudje več kot mesec dni niso smeli iz stanovanja. Ob izbruhu bolezni Covid-19 so se ljudje izolirali. Večina v svojih domovih, nekaj ljudi pa je za izolacijo izbralo bolj nenavadne kraje.

Šest turistov v Indiji se je izoliralo v jami

Štirje moški in dve ženski – francoske, ukrajinske, turške, nepalske in ameriške narodnosti, se je izoliralo v jami v severnem indijskem mestu Rishkesh, ki je sicer znano kot svetovna prestolnica joge. V Indijo so prišli kot turisti in živeli v hotelu v regiji Muni Ki Reti. Kmalu po tem, ko je tudi Indija odredila karanteno, jim je zmanjkalo denarja, zato so se preselili v jamo. Turiste so našli in jih preselili v ašram za 14-dni karantene.

Moški se je v času karantene preselil v zapuščeno rudarsko mesto

Brenta Underwooda je od nekdaj privlačil ameriški zahod. Dolga leta je delal v industriji hostlov in ko se je pojavila priložnost, da postane lastnik pravega zapuščenega rudarskega mesta, je vedel, da je to prava priložnost.

Mesto Cerro Gordo je bilo ustanovljeno leta 1865 in je bilo eno najbolj uspešnih rudnikov srebra v zgodovini Kalifornije. Do leta 1890 je v njem živelo skoraj 5000 rudarjev. Danes je to »mesto duhov«. Zapuščeno mesto še vedno stoji in ostaja v podobni obliki, kot je bilo zapuščeno 100 let nazaj. Brent je imel zanj velike načrte. Želel ga je preoblikovati v turistično točko z možnostjo prenočišč, ki bi svoja vrata odprla maja, a mu je virus prekrižal načrte.

V mestu je zadnjih 21 let živel skrbnik mesta, ki se je ob izbruhu virusa vrnil domov k ženi, mesto pa je tako ostalo izpostavljeno vremenskim in drugim grožnjam. Brent je zato spakiral kovček in se odpravil v mesto. Prvotno je načrtoval, da bo v mestu ostal le dva tedna, kolikor naj bi trajala karantena, vendar je nekaj večjih snežnih neviht spremenilo njegove načrte. Zdaj je v mestu že en mesec. Živi brez tekoče vode in se prehranjuje s konzervami, a ostaja pozitiven. Trudi se in si prizadeva, da bi v prihodnosti lahko mesto predstavil turistom.

 

CerroGordo CA.jpg
By LCGS RussOwn work, CC BY 3.0, Link

(Visited 155 times, 1 visits today)