Nenavadna zgodba: po Evropi potuje s svojim dihurčkom

13. februarja, 2020

Zgodba o 25-letnem Angležu Charlesu Hammertonu, ki je bil član kraljevih letalskih sil, nato pa se je soočal s hudimi duševnimi težavami ob izgubi svoje biološke matere in matere, ki ga je posvojila, v zelo kratkem času, je zgodba o močnem prijatlejstvu. 

Charles je našel način, kako ponovno zaživeti in stopiti na pot zdravljenja: potovanje po Evropi z njegovim najboljšim prijateljem – dihurčkom Banditom.

V Bandita se je zaljubil na prvi pogled. Ko je še delal za Royal Air Force, je ugotovil da zaradi predpisov ne more imeti ne psa ne mačka, tik ob naselju pa je bil center za rešene dihurje. Uredil je papirje, obiskal center in, kot pravi, zagledal tega malega fanta, kako prevrača lončke na vrtu in se zabava. “Ta je pravi. Bandit!” je povedal za Lonely Planet.

2 leti nazaj je zapustil zračne sile in se odločil, da bo potoval. V dihurčku je našel posebno vez in čustveno oporo. Skupaj raziskujeta Evropo od Pompejev do Pariza, od mrzlega severa do vroče Španije. Skupaj sta občudovala celo severni sij.

V trenutkih ko je bilo Charlesu posebej težko, se je Bandit zvil v klobčič v njegovem naročju ali pa ga grizljal po ušesu.

Več o njunih dogodivščinah pa TULE.

(Visited 23 times, 1 visits today)