Miljarder, ki napoveduje konec klasičnega delovnika: nič več 5 dni po 8 ur na teden

10. januarja, 2019

Vas delovnik od 9h do 17h, 5 dni na teden utruja? Ne skrbite, kmalu bo to le še preteklost, kot pravi britanski miljarder in inovator Richard Branson. 

“Koncept dela 5 dni in oddiha 2 dni ter nekaj tednov počitnic na leto je postal vgrajen v našo družbo. A ni bilo vedno tako in v prihodnosti tudi ne bo tako,” je zapisal pred božičnimi prazniki. Zakaj? Ker bo tehnologija nadomestila določene službe ljudi.

Avtomobili brez voznika in napredni droni so že realnost, v prihodnosti pa se obeta še več del, pri katerih bo tehnologija lahko nadomestila ljudi. O tem se sploh zelo veliko govori v zadnjem letu, mnogi so tudi v strahu, da bo služb za ljudi premalo.

Branson priznava, da se to, da bodo naša dela prevzeli roboti, sliši kot zelo slaba novica. A hkrati izpostavlja, da bo to priložnost, da delamo manj – in pametneje. Kar pomeni, da si bi lahko vzeli 3 ali 4 dni na teden – za vikend.

 

 

“Jaz imam srečo, ker lahko delam kjerkoli in kadarkoli – ne ločim med delom in življenjem – oboje je življenje. Mislim, da bo to prihodnost za vse več ljudi,” še dodaja Branson.
vir: cnbc

(Visited 17 times, 1 visits today)