Med 20 naj državami za upokojence tudi Slovenija

18. septembra, 2018
Foto: Dean Dubokovič, www.slovenia.info

Spletni portal MoneyWise iz ZDA je objavil zanimiv seznam držav, kjer se lahko Američani upokojijo s prihranki ‘le’ 150.000 ameriških dolarjev.

V obzir so poleg tega, kako drago oz. poceni je življenje v državi vzeli tudi varnost in razvitost.

Ameriških top 20 držav za upokojence

20. Hrvaška
19. Bolivija
18. Belize
17. Vietnam
16. Ekvador
15. Irska
14. Čile
13. Urugvaj
12. Francija
11. Tajska
10. Italija
9. Peru
8. Slovenija
7. Španija
6. Portugalska
5. Malezija
4. Malta
3. Panama
2. Mehika
1. Kostarika

beach-2355765_640

Zakaj Slovenija?

Slovenija ima sloves lepe in ugodne destinacije. “V tem skritem dragulju boste našli zgodovinske vasice, prijetno podnebje s štirimi letnimi časi in veliko stvari za početi na prostem,” so zapisali uvodoma. Postregli so s cenami za najem enosobnega stanovanja v Ljubljani, okoli 550 dolarjev na mesec, ter dodali, da so tudi lokalna hrana in ostale življenjske potrebščine ugodne.

“Vsi prebivalci morajo plačevati obvezno zdravstveno zavarovanje, ki omogoča dokaj dobro zdrastveno oskrbo, velikokrat pa prebivalci doplačujejo za dodatne zasebne zdravstvene storitve. Slovenija nima upokojenske vize za izvenevropske državljane, zaradi česar morate začeti upokojenski načrt tako, da se prijavite za enoletno začasno bivanje, preden zapustite ZDA, to obnavljati vsako leto, po 5 letih pa lahko zaprosite za državljanstvo,” so dodali še nekaj konkretnih napotkov, kako se upokojiti v Sloveniji.

 

vir: moneywise.com

 

(Visited 94 times, 1 visits today)