Korona čipka: v Idriji poteka akcija “Ostani doma – klekljaj”

13. aprila, 2020

Kaj si predstavljate pod izrazom korona čipka? Berite dalje …

“Vabimo vas, da se virtualno povežemo in se predstavimo s čipko. Vaše izdelke bomo v času pandemije sproti objavljali na spletu in internetni strani, v prihodnosti pa iz njih pripravili razstavo,” so v tem mesecu v Idriji, kjer domuje klekljana dediščina začeli akcijo za več kulturnih vsebin in izražanje občutkov v času ukrepov epidemije in izolacije zaradi koronavirusa. 

“Izrazimo občutenja lepih in težkih trenutkov življenja skozi čipko,” so poudarili, saj želijo pokazati, da navkljub vsemu lahko storimo korak naprej, v smer povezovanja, komunikacije in kulture.

V času izrednih razmer vabijo vse klekljarice in klekljarje, risarke in risarje vzorcev za klekljanje, kot tudi ustvarjalce grafičnih upodobitev čipk, da ustvarimo izdelke na temo »K(o)rona čipka« ter s tem izrazimo svoja občutja v času izolacije in drugačnih razmer.

Čipka za povezovanje

Velikost, barvo in tehniko klekljanja čipke prepuščajo naši izbiri. “Vzorce za klekljanje lahko na novo narišete, uporabite predloge ali jih prilagodite,” povedo in pojasnijo, da je namen pobude, da pošljemo pozitiven signal v vsa okolja, kjer domuje čipka. Čipka je v preteklosti že »reševala« družinske skupnosti, danes ima preplet niti spet priložnost.

“Vabimo vas, da se virtualno povežemo in se predstavimo s čipko. Vaše izdelke bomo v času pandemije sproti objavljali na spletu in internetni strani, v prihodnosti pa iz njih pripravili razstavo,” so še povedali.

Kako sodelujete?

Izdelek – čipko ali papirc s svojimi podatki pošljite kot:

– fotografijo na e-naslov: branka.m-peternel@visit-idrija.si
– po pošti na naslov: Zavod za turizem Idrija, Mestni trg 2, 5280 Idrija

do 25. maja letos.

Izdelek ali fotografijo primerne resolucije, opremite s svojimi podatki in naslovom čipke.

Fotografije bodo objavili v virtualni razstavi, vse prejete čipke bodo razstavili na Festivalu idrijske čipke.

 

(Visited 246 times, 1 visits today)