Idiličen škotski otok išče pomoč za ovce!

19. julija, 2019

Otok na Škotskem išče pomoč za svojo čredo. Gre za varovanje ovc, ki jedo alge in so ključen element ekonomije idiličnega otoka North Ronaldsay.

Otok je najsevernejši v otočju Orkney. Ima bogato naravno in kulturno dediščino. Del te je tudi prek 20 kilometrska kamnita struktura, nekakšna ograja za ovce, ki obkroža otok, in zagotavlja, da ovce ostanejo na otoku. Nevihte in visoke plime so uničile dobršen del tega zidu, zato je obnova nujna – da se prepreči, da bi se ovce zastrupile z bakrom oz. da bi se parile z drugimi vrstami.

Izbrani kandidat bo odgovoren za izvedbo programa obnove in popravila zidu in postavitev začasnih ograd. Kaj se zahteva od njega? Dobro fizično pripravljenost in komunikacijske veščine, izkušnje z gradnjo kamnitih ograd in vodenjem projektov. Delo bo zahtevalo sodelovanje z lastniki ovc in “ovčjim sodiščem”, ki bdi nad čredo, ki je last skupnosti. Poleg tega bo koordiniral turistične prostovoljce, ki bodo prišli na pomoč projektu. Te bo tudi vodil in aktivno promoviral prostovolstvo med tem, ko bo ohranjal konstruktivne odnose z zemljo, lastniki ovc in lokalnimi organizatorji.

Za 35 ur na teden bo kandidat plačan 24.154 evrov. Razpis je odprt do 8. avgusta.

Več na: northronaldsaytrust.com

(Visited 13 times, 1 visits today)