Gostujoča kolumna: Iz hvaležnosti vzklijejo najlepše bilke in zacvetijo, ko to najmanj pričakuješ

8. maja, 2020
Renata Bobnar Kamnikar

Resnično verjamem, da smo se rodili na ta svet, da nam bi bilo lepo. Da bi uživali, uporabljali svoje telo za gibanje in najrazličnejše norčije, svoj um in kreacije srca pa, da bi bil svet lepši, boljši, bolj magičen.

Prepričana sem, da ni namen, da trpimo in životarimo. Nasprotno, skozi izzive lahko rastemo čez nepredstavljive meje, ki si jih v resnici postavljamo edino sami.

Življenje me je soočilo z najrazličnejšimi kreativnimi preizkušnjami. Iskreno sem hvaležna za vse, saj sem zaradi njih točno taka oseba, kot sem danes. Omogočile so mi, da sem se vedno znova “zbezala” iz cone udobja in rasla. Takole z distance je včasih lažje priznati to, ampak resnično so izzivi tisti ‘čili’, ki doda poseben okus življenju.

Hvaležnost se mi zdi še ena pomembna začimbica. Je bolj sladka kot med. Ko se te polasti in se razleze po tebi kot topel tuš v mrzlem zimskem večeru. Včasih zmoreš biti hvaležen samo za sonce, drugič za dih ali pa čokolado in kavo. Neguj hvaležnost vsak dan, daj ji svojo pozornost. Iz hvaležnosti vzklijejo najlepše bilke in zacvetijo, ko to najmanj pričakuješ.

(Visited 209 times, 1 visits today)