Dan žena na poseben način: paketki dobrot za starostnice

27. februarja, 2020

Humanitarček se je v času socialno ekonomske krize odločil, da na prav poseben način obeleži dan žena. Ena akcija je že tradicionalna, in sicer gre za male paketke, ki vsebujejo kavo, čokolado in še kakšno malenkost. Zavijejo jih in pošljejo starostnicam, ki si takšnih malh, a za njih luksuznih, užitkov ne morejo privoščiti. 

“Za starostnice dobra stara Barcaffee kava še vedno predstavlja dobesedno prestiž, zato smo se že pred leti odločili, da s to malo gesto obdarimo vse naše strostnice. Marsikatera niti ne ve, da je darilce naše, ko ga prinese poštar. Še posebej veseli smo, da je #projekfVida v ljudeh v preteklih mesecih toliko odprl oči, da so začeli starostnice iskati kar sami. Včasih nam javijo naslov, pogosto pa jih obdarijo kar sami,” je povedala Marjana Kos,  ena od zaćetnic Humanitarčkove akcije.

Kako sodelujete?

Naredite paketek, ki ne presega 5 evrov. “Kavica – dobri stari Barcaffe za lepši dan je še vedno sinonim “prestižne kave”, ki si jo le stežka privoščijo. Zraven dodajte še kakšno čokolado – “tapravo” Gorenjko. In morda semena rožic … In kakšen dišeč čaj … Ugotovili smo, da so Vroči ingver, maline in sadni prava poslastica za njih,” svetujejo na Humanitarčku, kako lahko pomagamo narisati nasmehe na obraze starostnic.

Paketek srčnosti in malenkosti, ki si jih resnično ne morejo privoščiti, nato zapakirajte, zavijte in samo z nalepko pošljite na naslov do 4. 3. 2020: HUMANITARČEK, dan žena, PP 1156, 2107 Maribor.

Topel obrok za ženske v Mariboru

Druga akcija pa je novost. 6 in 7.marca bodo omogočili topel, dostojen obrok ženskam v Mariboru.

“V vseh teh letih smo si želeli, da bi v našem rodnem mestu Mariboru lahko Dan žena praznovali na prav poseben način. Dostojno, dostojanstveno. Letos imamo možnost, da s pomočjo donatorjev in Restavracije Interspar ženam, ženskam omogočimo “kosilo zunaj”. Po njihovi izbiri. Naše izkušnje namreč kažejo, kako velik nasmeh nariše krožnik dolgo želene hrane… kosilo zunaj domačega omizja… Verjamemo, da bo ta objava dosegla predvsem tiste, ki si slednjega res ne morejo privoščiti in ne bomo 8.3 ostali razočarani zaradi eventuelnih zlorab. Vabljene so mamice samohranilke, starostnice (vnuki, sosedje, prijatelji povejte jim). Koncept je takšen, da obljubimo, da ne bo nihče imel občutka manjvrednosti,“ je povedala Nina Šraj, sicer lastnica Galerije Kreativnih, kjer od oktobra v okviru #projektVida poteka medgeneracijsko druzenje v sklopu #pletemoSsrcem.

Predsednica društva, aktualna Slovenka leta, dr. Ninna Kozorog, je povedala, da o zlorabah ne razmišljajo. “Će je ćlovek tako nizko padel, da bo našo akcijo izkoristil – jo pač bo. Nenazadnje zaspi vsak sam s seboj. Ampak mi ne razmišljamo o tem – preprosto verjamemo v dobro,” je pozitivna predsednica, ki obenem že napoveduje uradno otvoritev portala Vida, kjer bodo poskusili zbrati čimveč uporabnih informacij za starostnike in kako jim pomagati.

 

Čisto veselje: Odpadne surovine za topel obrok starostnikov

(Visited 506 times, 1 visits today)