Aplikacija „Shazam za naravo“ identificira rastline in živali

9. april, 2018

Spletna socialna mreža za ljubitelje narave iNaturalist, je izdala novo aplikacijo Seek, ki lahko identificira rastline in živali. Podobno kot aplikacija Shazam, ki vam omogoča prepoznavanje glasbe iz zvočnih posnetkov, aplikacija Seek omogoča prepoznavanje rastlin in živali iz fotografij.

Ne glede na to, ali raziskujete lastno dvorišče ali bližnje gozdove, aplikacija v vas prebudi radovednega avanturista, ki se poveže z naravo in jo spoznava. Zabavna in poučna aplikacija je primerna tako za otroke kot odrasle in je trenutno na voljo brezplačno za vse uporabnike iOS naprav.

Iz obstoječih podatkov, zbranih z opazovanjem iNaturalista, aplikacija trenutno prepozna 30.000 rastlinskih in živalskih vrst, a se bo še naprej izboljševala z nadaljno uporabo. Soustanovitelj spletnega mesta iNaturalist, Scott Loarie pojasnjuje: »Aplikacija se bo z vedno večjo uporabo izboljševala in bo sposobna prepoznati vedno več vrst. Uporabniki bodo bazo podatkov s fotografiranjem nadgrajevali in aplikacija bo sposobna vedno boljšega in bolj širokega prepoznavanja.«

seek-app-2

(Visited 11 times, 1 visits today)