Star papir za novo upanje 2014

23. marca, 2014

Društvo Ekologi brez meja skupaj s podjetjem Dinos pripravlja že tretjo izvedbo akcije Star papir za novo upanje 2014 – med 17. marcem in 30. aprilom 2014.

Z akcijo zbiranja starega papirja želijo opozoriti na problematiko ravnanja z odpadki in dvigniti splošno zavest ljudi o pomenu ločenega zbiranja odpadkov s poudarkom na papirju. Z letošnjo akcijo želijo ponovno aktivirati celotno Slovenijo in postaviti rekord v količini zbranega starega papirja.

Sredstva, ki bodo zbrana s pomočjo starega papirja, bodo tudi tokrat šla v prave roke:

  • polovico finančnih sredstev bodo namenili vsem prijavljenim vzgojno-izobraževalnim ustanovam, ki bodo zbirale star papir,
  • del bodo tako kot vedno do sedaj podarili v dobrodelne namene: s pomočjo na natečaju prijavljenih predlogov bodo izbrali najbolj izvirno idejo, ki bo naši družbi največ prispevala,
  • manjši del pa bo šel za druge okoljevarstvene projekte Društva Ekologi brez meja.

V času trajanja akcije bodo prijavljene in sodelujoče ustanove (vrtci, šole, fakultete, podjetja in druge organizacije) zbirale papir na lokacijah po celi Sloveniji.

Namen projekta je, da lahko vsak prebivalec Slovenije doda svoj list k boljšemu svetu. Akcijo so prvič izvedli leta 2011, jo ponovili leta 2012 in obakrat je bila zelo dobro sprejeta, letos pa imamo vsi skupaj znova priložnost, da na enostaven način pomagamo drugim.

(Visited 82 times, 1 visits today)