Zlata lisica: V Kranjski Gori 9 naših lisičk

14. februarja, 2020

V Kranjski Gori je že vse nared – začenja se 56. Zlata lisica! “Na obeh tekmah skupaj boste lahko navijali za kar 9 naših lisičk: Meta Hrovat, Tina Robnik, Ana Bucik, Nejo Dvornik, Rebeko Oblak, Niko Tomšič, Marušo Ferk, Klaro Livk in Niko Murovec,” sporočajo s Smučarske zveze Slovenije. V soboto je na sporedu veleslalom, v nedeljo pa slalom.

Od zadnje tekme za svetovni pokal v tehničnih disciplinah je minil skorajda mesec dni, tako da so specialistke za veleslalom in slalom zadnji mesec izkoristile predvsem za dober trening. To seveda velja tudi za naše smučarke, ki so večji del priprav pred 56. Zlato Lisico opravile v Kranjski Gori. Ta bo po letu 2018 znova gostila ˝lisičke˝, ki bodo jutri nastopile v veleslalomu, v nedeljo pa še v slalomu. Med nastopajočimi bo tudi 9 Slovenk. Prvič pa bo kot navijačica tekmi spremljala Ana Drev, ki je včeraj tudi uradno sklenila bogato tekmovalno kariero.

Izvedba Zlate Lisice v Mariboru je zaradi mile zime dolgo ˝visela v zraku˝. Organizatorji so do zadnjega upali, da bodo premagali naravo, a so se nato prejšnji petek morali sprijazniti z dejstvom, da tekem na Štajerskem ne bo. Selitev na hladnejšo Gorenjsko, v Kranjsko Goro, se je vedno izkazala za dobro, saj je mariborsko – kranjskogorska naveza uigrana in usklajena. Tako bomo na progi v Podkornu že osmič gledali tudi najboljše ženske smučarke v tehničnih disciplinah. Na sobotnem veleslalomu bodo slovenske barve zastopale Meta Hrovat, Tina Robnik, Ana Bucik, Neja Dvornik ter debitantki na tekmah najvišjega ranga, Rebeka Oblak in Nika Tomšič. V nedeljo, na slalomu, se bodo trojki Hrovat – Bucik – Dvornik pridružile Maruša Ferk, Klara Livk in Nika Murovec.

Štart sobotne veleslalomske tekme bo ob 10. uri, druga vožnja pa bo tri ure kasneje (13:00). Nedeljski slalomski štart bo petnajst minut kasneje (10:15), zadnje dejanje Lisice 2020 pa se bo pričelo ob 13:45, ko se bo na progo pognala prva izmed tridesetih slalomskih finalistk.

Vir: SLOSKI

 

(Visited 47 times, 1 visits today)