Žan Kranjec v nedeljo v rdeči majici vodilnega

1. februarja, 2020
Foto: Gepa, SLOSKI

Na prizorišču olimpijskih iger iz leta 2014 bo tekmovala Ilka Štuhec, v Nemčiji pa je pet naših smukačev (Boštjan Kline, Martin Čater, Klemen Kosi, Miha Hrobat, Nejc Narločnik) ter veleslalomista Žan Kranjec in Štefan Hadalin.

Svetovni pokal se je iz Bolgarije in Avstrije preselil v Rusijo in Nemčijo. Ženske bodo danes in v nedeljo tekmovale v Rosa Hutorju nad olimpijskih Sočijem (smuk in superveleslalom), moški pa v nemškem Garmisch Partenkirchnu (smuk in veleslalom).

Ilka Štuhec za katero je težak vikend v bolgarskem Banskem (18., 19. in 20. mesto) ostaja prepričana v svoje sposobnosti, saj ve, da z ekipo dobro delajo. Novo priložnost za ponovitev predstave iz Zauchenseeja (7. mesto) bo imela že ta vikend na prizorišču olimpijskih iger iz leta 2014, kjer je prvič tekmovala leta 2012 (31. mesto v smuku). Dve leti kasneje, na olimpijskih igrah, je prav to uvrstitev zabeležila v veleslalomu, v superveleslalomu je bila trinajsta in v smuku deseta. Smukačice zaradi slabega vremena še niso dobile priložnosti za preizkus proge na uradnem treningu. Tudi za danes predvideni trening je že odpovedan. Organizatorji bodo edini trening pred smukaško tekmo tako izvedli jutri pred tekmo (ob 8:00 po srednjeevropskem času oz. 10:00 po lokalnem času). Sama tekma se v soboto prične uro kasneje kot je bilo predvideno (10:30), štart nedeljske superveleslalomske pa zaenkrat ostaja nespremenjen (9:00).

Tudi smukači, jutri jih v Garmisch Partenkirchnu čaka osmi smuk za svetovni pokal v tej sezoni, včeraj niso dobili priložnosti za preizkus proge na uradnem treningu. Progo Kandahar naj bi vendarle preizkusili danes. Na uradnem treningu, ki se prične ob 11:30 bo nastopila tudi slovenska peterica. Boštjanu Klinetu, Martinu Čatru, Klemnu Kosiju in Mihi Hrobatu se bo tokrat pridružil še Nejc Naraločnik. Na sobotni tekmi bodo nastopili najboljši štirje (Slovenija ima namreč v svetovnem pokalu v tem trenutku na voljo štiri mesta).

V nedeljo bo na južnem Bavarskem na sporedu še veleslalom, na katerem bosta nastopila Štefan Hadalin in Žan Kranjec, ki bo nastopil v rdeči majici vodilnega v skupnem seštevku te discipline. Kranjec je doslej zbral 270 točk, sedemnajst manj jih ima na veleslalomskem računu Norvežan Hernik Kristoffersen, tretji pa je pred Garmischem Francoz Alexis Pinturault (172 točk).

 

Vir: SLOSKI

(Visited 121 times, 1 visits today)