Teja Oblak: “Starši, peljite otroke v naravo!”

20. aprila, 2020

Včeraj zvečer je bila na sporedu druga v seriji spletnih oddaj Šport med štirimi stenami, ki je gostila košarkarsko reprezentantko Tejo Oblak, reprezentantko v alpskem smučanju Tina Robnik, rokometnega reprezentanta Vida Kavtičnika, profesionalnega kolesarja Tadeja Pogačarja in mag. Aleša Vičiča, športnega in poslovnega psiholog, beseda pa je tekla o pomenu psihološke priprave športnikov v času karantene.

Oddajo Zavarovalnica Generali v času trenutne pandemije, kot poživitev domače športne scene, pripravlja skupaj z njenimi glavnimi sponzoriranci – Olimpijskim komitejem Slovenije, Košarkarsko zvezo Slovenije, Smučarsko zvezo Slovenije, Rokometno zvezo Slovenije in tokrat dodatno še s Kolesarsko zvezo Slovenije.

Aktivna se počuti precej bolje

Teja Oblak, košarkarska reprezentantka, je povedala, da ostaja aktivna, a ne z žogo: ”Sezono smo že zaključili, tako da sem doma že mesec dni. Uživam v nepričakovanih trenutkih z družino, pomagam na vrtu, preberem kakšno knjigo, gledam TV, vmes pa redno treniram. Če sem aktivna, se počutim precej bolje, hkrati pa ohranjam telesno pripravo, ki je vselej moja močna vrlina. Še nikdar nisem bila toliko časa brez žoge. Morda v otroških letih, še preden sem začela trenirat košarko. Lahko bi šla na dvorišče in delala vaje z žogo, ‘driblala’ in podobno, a glede na to, da imamo tako dolgo pavzo, menim, da bo za to časa še dovolj.”

Počitek pa hrani za poletni dopust na morju

Teja Oblak je še dodala, da je pri njej vse usmerjeno v naslednjo sezono, ki naj bi se začela konec septembra: “Kot sem rekla, ne počivam, saj verjamem, da si bom pravi odmor lahko vzela poleti, ko bomo, upam, lahko šli na morje. Trenutno se tako res posvečam sama sebi, vzdrževanju telesne aktivnosti, mobilnosti, gibljivosti, trenažnemu procesu sem dodala tudi jogo in še nekatere druge elemente.”

Za konec je poudarila, da je trenutno stanje težko tudi za otroke, ki sicer trenirajo nek šport. Če je le mogoče, meni, da bi starši morali otroke peljat v naravo. “Košarke se trenutno res ne da igrati, a otroci se morajo na nek način ‘zdivjati’.”

Vir: KZS

(Visited 81 times, 1 visits today)