Peter Prevc v Lillehammerju pokoril vso konkurenco

10. marca, 2020
Peter prevc zmaga
Foto: © GEPA (SloSKI)

Na prvi posamični tekmi letošnje norveške turneje v Lillehammerju je Peter Prevc prvič v tej sezoni skočil na najvišjo stopničko, potem ko je v finalni seriji do zmage skočil s četrtega mesta!

Organizatorji 4. RAW AIR turneje so po odpovedi programa v Oslu včeraj v Lillehammerju uspeli izpeljati prvo posamično tekmo. V prvi seriji so nastopili skakalci, ki so si nastop zagotovili v petkovih kvalifikacijah na Holmenkollnu. “V spremenljivih razmerah, ki so kar značilne za Lillehammer, je Žiga Jelar, sicer tretji skupno na turneji pred to serijo, doskočil pri 123 metrih in je s 115,3 točkami zasedal 27. mesto po prvi seriji. Preveč zadovoljen ni bil niti Timi Zajc, ki je s 129 metri in 120,4 točkami zasedal 23. mesto, slabše volje je bil tudi Anže Lanišek, ki je s 128 metri in 126,4 točkami zasedal 17. mesto,” so sporočili s Smučarske zveze.

Peter Prevc odičen že na treningu

Odličen je bil le Peter Prevc, že na treningu ga je odneslo do 141 metrov, ki je skočil 132 metrov, zbral je 139,0 točk, to pa je bilo dovolj za sijajno 4. mesto po prvi seriji.  Sijajno je nato še enkrat skočil Prevc, ki je v težkih razmerah, v finalu je imel največ dodatka za veter, pristal pri 125.5 metrih, zbral je 279,0 točk.

“Sledili so napeti trenutki. Kobajaši je s 120 metri in 270,4 točkami zaostal kot prvi, nato je bil preskormen še Stoch s 121 metri in 272,7 točkami, sledila pa je še drama po doskoku Eisenbichlerja pri 120.5 metrih. Zbir točk je pokazal 278,6 in 23. zmaga v karieri za Petra Prevca je bila tu! Tretje mesto je, potem, ko je bil v prvi seriji sedmi, zasedel še en Nemec, Stephan Leyhe, ki je zbral 277,5 točk,” povedo na Smučarski zvezi.

Dva vrhunska skoka

“Danes mi je po dolgem času uspelo narediti dva vrhunska skoka na tekmi. Morda je pomagalo, da sem že na tekmi. Morda je pomagalo, da sem že na treningu skočil daleč in sem potem lahko šel z malo več sproščenosti, samozaupanja na tekmo. Uspelo mi je odriniti pravočasno, nisem zamudil, tako kot v Oslu. Vse se je zelo dobro poklopilo. Razmere so bile težke. Nisem še zelo analiziral ali je bilo zame dobro ali slabo, a glede na to, da sem na prvem mestu, so mi take tekme malo bolj všeč. Zelo lepo je stopiti na zmagovalni oder, na najvišji del le tega in poslušati slovensko himno. Ne vem, če so jo na Norveškem že kdaj igrali meni v čast,” je po veličastni zmagi povedal slovenski skakalni as.

Danes bo v Lillehammerju še ena tekma, pred katero bodo na sporedu še kvalifikacije.

Vir: Smučarska zveza Slovenije

 

(Visited 46 times, 1 visits today)