Olimpijski komite Kitajske slovenskemu doniral 10.000 kirurških mask

16. aprila, 2020

Prejeli smo nove maske s Kitajske. Olimpijski komite Kitajske je Olimpijskem komiteju Slovenije podaril 10.000 kirurških mask.

“Svet je v teh dneh morda povezan kot še nikoli. Čeprav moramo paziti na socialno distanco, je medsebojna solidarnost na globalni ravni večja kot kdaj koli. Veliko lepega se je danes dogajalo tudi v Blagovnih rezervah Republike Slovenije. Med donatorji zaščitne opreme je bil danes tudi Olimpijski komite Kitajske, ki je Olimpijskemu komiteju Slovenije podaril 10.000 kvalitetnih kirurških mask, ki jih v Sloveniji še kako potrebujemo,” so v torek sporočili z Olimpijskega komiteja Slovenije.

Boljši svet s športom

Pošiljko v Rojah sta prevzela državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Aleš Cantarutti in generalni sekretar Olimpijskega komiteja Slovenije Blaz Perko in jo predala Civilni zaščiti, ki je edina pristojna za razdeljevanje tovrstne pomoči v Sloveniji.

“Še enkrat se je najbolj neposredno izkazalo kako S športom in olimpizmom ustvarjamo  boljši svet, boljšo Slovenijo in boljšo družbo. Zato tudi naprej navijamo za šport!” so ob tem poudarili na OKS.


Spremljajte temo meseca o koronavirusu.

(Visited 95 times, 1 visits today)