Luka Dončić bo nastopil na tekmi vzhajajočih zvezd

1. februar, 2019
Foto: Košarkarska zveza Slovenije

Luka Dončić sicer ni bil izbran med rezervne igralce za glavno tekmo vseh zvezd, bo pa nastopil na tekmi vzhajajočih zvezd in na spretnostnem poligonu.

O udeležencih tekme All-Star so odločali navijači, novinarji in igralci Lige NBA. 7 rezervnih igralcev Vzhoda in 7 Zahoda pa so izbrali trenerji. Luki Dončiću in Goranu Dragiću se ni uspelo uvrstiti na tekmo vseh zvezd, čeprav je Luka v glasovanju navijačev prejel neverjetnih 4.242.980 glasov, kar ga je uvrščalo na skupno tretje mesto med vsemi igralci. Na Zahodu je zaostajal le za legendarnim LeBronom Jamesom, ki je zbral 4.620.809 glasov.

Vikend zvezd v Charlottu tudi z Luko Dončićem

19- letni Ljubljančan pa je bil izbran na tekmo vzhajajočih zvezd Lige NBA, ki bo 15. februarja v Charlottu. Na tej tekmi igra 20 novincev ali igralcev, ki igrajo drugo sezono v Ligi. 20 igralcev bo razdeljenih v ekipi ZDA in Sveta. Soigralci Luke v ekipi Sveta bodo še Ben Simmons, OG Anunoby, DeAndre Ayton, Bogdan Bogdanović, Shai Gilgeous-Alexander, Rodions Kurucs, Lauri Markkanen, Josh Okogie in Cedi Osman.

Ekipo bo vodil Dončićev soigralec pri Dallasu, Nemec Dirk Nowitzki. Dan kasneje bo Slovenski športnik leta 2018 tekmoval še na spretnostnem poligonu.

 

Vir: NBA

(Visited 7 times, 1 visits today)