Ilka Štuhec je nared za novo preizkušnjo

7. februarja, 2020
Foto: SLOSKI

Slovenske barve bodo v Nemčiji in Franciji ta konec tedna zastopali Ilka Štuhec, Žan Kranjec in Štefan Hadalin v Avstriji pa standardni smukaški četverec Martin Čater, Klemen Kosi, Miha Hrobat in Boštjan Kline.  V soboto in nedeljo bodo namreč oči smučarskih navijačev uprte v nemški Garmisch – Partenkirchen, kjer bodo na južnem bavarskem nastopile ˝hitrašice˝, ter v francoski Chamonix, v Savojskih Alpah bodo smučali ˝tehničarji˝. 

Moški ˝hitraši˝, kot sporoča Smučarska zveza Slovenije, ta konec tedna počivajo, jih pa zato novi tekmi čakata že naslednji četrtek in petek, ko bodo v obeh hitrih disciplinah nastopili v avstrijskem Saalbachu.

Ilka Štuhec ostala brez prvega uradnega smukaškega treninga, danes trening zagotovo bo

Dekleta, ki tekmujejo v hitrih disciplinah so se iz olimpijskega Sočija preselile v Garmisch – Partenkirchen, kjer bosta v soboto (8.2.) in nedeljo (9.2.) na sporedu smuk in superveleslalom za svetovni pokal. Ilka Štuhec, edina slovenska predstavnica na vikendu hitrih disciplin, bi včeraj že morala opraviti s prvim uradnim smukaškim treningom a je bil le-ta odpovedan, saj organizatorji še sanirajo posledice neurja, ki je tu divjalo pred dvema dnevoma.

˝Veter je izruval praktično vse stebre zaščitnih mrež, zapadlo je tudi do 40 centimetrov novega snega, tako da se organizatorji trudijo z urejanjem in utrjevanjem proge. Srednji del so danes polivali tudi z vodo. Vremenska napoved je obetavna (sonce in mraz), tako da trening jutri zagotovo bo, obetata pa se nam tudi lepi tekmi v dobrih in enakovrednih pogojih za nastopajoče smučarke, ˝ je davčeraj Smučarski zvezi iz Garmisch – Partenkirchna spročil Aleš Sopotnik iz ekipe naše Ilke, ki je bila lani na tem prizorišču v smuku peta.

V Chamonixu Kranjec in Hadalin, v Saalbachu standardna smukaška četverica

Moški del svetovnega pokala se je iz južne Bavarske preselil v francoske Savojske Alpe. Tam bosta (Chamonix) na sobotnem (8.2.) slalomu in nedeljskem (9.2.) paralelnem veleslalomu nastopila tudi naša asa Štefan Hadalin in Žan Kranjec, ki sta se preteklo nedeljo izkazala v nemškem Garmisch- Partenkirchnu.

Medtem ko bodo ˝tehničarji˝ tekmovali v Franciji pa bodo ˝hitraši˝ vse misli že usmerjali na preizkušnje v avstrijskem Saalbachu (smuk in superveleslalom). Tam bosta 13. in 14. 2. na sporedu smuk in superveleslalom, ki bi ju po prvotnem scenariju moral gostiti kitajski Yanqing. Generalka za olimpijske igre je iz znanih razlogov (epidemija kronavirusa) odpadla. Smukače med katerimi bodo tudi Martin Čater, Klemen Kosi, Miha Hrobat in Boštjan Kline prvi uradni trening čaka že v torek 11. februarja, drugi dan potem, še pred vikendom (četrtek in petek) pa bodo lovili nove točke svetovnega pokala.

Vir: SLOSKI

 

(Visited 151 times, 1 visits today)