Ilka Štuhec in Maruša Ferk bosta nastopili v Italiji

28. februarja, 2020
Foto: SLOSKI

Ilka Štuhec in Maruša Ferk bosta ta konec tedna nastopili na superveleslalomu in alpski kombinaciji v italijanskem zimsko smučarskem središču La Thulie, v dolini Aoste. 

Kot so sporočili organizatorji ženskih tekem svetovnega pokala v zimsko-smučarskem središču La Thulie, ta leži v dolini Aoste (italijanska dežela, ki meji na Francijo in Švico), bosta obe preizkušnji (superveleslalom in alpska kombinacija) izvedeni po predvidenem urniku. Odločitev je bila, kot poroča Slovenska smučarska zveza, sprejeta po posvetu z Italijansko zvezo zimskih športov (FISI) in Mednarodno smučarsko zvezo (FIS). Ukrepi, ki so jih za področje severne Italije sprejele italijanske oblasti (odpovedi oziroma prestavitve javnih prireditev zaradi širjenja koronavirusa) namreč za omenjeno deželo ne veljajo. V dolini Aoste ni izrednih razmer, ni tudi nobene uradno zabeležene okužbe z virusom.

Na obeh tekmah (število gledalcev bo zaradi omenjene problematike omejeno) bosta nastopili tudi dve naši smučarki, Ilka Štuhec in Maruša Ferk.

Moški v Hinterstoderju

V Hinterstoderju se bo tridnevni program danes (28.2.) pričel z alpsko kombinacijo, na kateri bo poleg Koštomajeve četverice Martin Čater, Klemen Kosi, Boštjan Kline, Miha Hrobat, nastopil tudi Štefan Hadalin, aktualni svetovni podprvak.

Za slovenske ljubitelje smučanja bo zagotovo najbolj zanimiva tretja preizkušnja v Avstriji. Na prvi marčevski dan se bodo veleslalomisti sedmič (v koledarju jih je devet) pomerili za veleslalomske točke. Na preizkušnji, ki je nadomestilo za odpadlo tekmo v francoskem Val´d Iseru bo poleg Žana Kranjca, ki je na Japonskem zadržal rdečo majico vodilnega, nastopil tudi Štefan Hadalin.

(Visited 145 times, 1 visits today)