Brezplačni javni prevoz za mlade registrirane športnike

30. oktober, 2019
Foto: arhiv OKS

Registrirani športniki s statusom dijaka ali študenta bodo s 1. februarjem 2020 lahko koristili brezplačne vožnje z javnim prevozom, na treninge, tekmovanja in srečanja panožnih zvez po celotni Sloveniji.

Državni zbor Republike Slovenije je sprejel novelo Zakona o prevozih v cestnem prometu, ki uvaja brezplačen javni prevoz za registrirane in kategorizirane športnike s statusom dijaka ali študenta. Mladi športniki bodo brezplačno vozovnico lahko uveljavljali za vožnjo z javnim prevozom na območju celotne Slovenije.

Uvedba brezplačnega prevoza za finančno razbremenitev športnikov

Olimpijski komite Slovenije si je že več let prizadeval za olajšanje prevoza registriranim športnikom na kraj vadbe po zgledu subvencioniranega prevoza dijakov in študentov. Marsikateremu mlademu športniku je prevoz na kraj vadbe finančna in časovna obremenitev. »Zato smo veseli uvedbe brezplačnega javnega prevoza za registrirane športnike s statusom dijaka ali študenta, ki ga uvaja novela Zakona o prevozih v cestnem prometu,« so zapisali pri Olimpijskem komiteju Slovenije. Pristojni so sklenili, da bodo registrirani športniki s statusom dijaka ali študenta lahko začeli koristiti brezplačen javni prevoz na tekmovanja in druga srečanja panožnih zvez s 1. februarjem prihodnje leto.

Vir: OKS

(Visited 13 times, 1 visits today)