Podprimo slovenske pridelovalce in kmetije ter nakupujmo lokalno

19. marca, 2020
Podprimo slovenske pridelovalce in kmetije ter nakupujmo lokalno

Vlada RS je sprejela novi odlok, ki začasno prepoveduje ponujanje in prodajo blaga in storitev potrošnikom, kar pa ne velja za kmetije. Ministrstvo za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano zato poziva vse zainteresirane deležnike, da svojo ponudbo predstavite na skupni spletni strani. 

 

Spletna stran, Kupujmo domače omogoča, da brezplačno predstavite ponudbo svoje kmetije in tako povečate neposredno prodajo na kmetiji in hkrati potrošnikom omogočite nakup lokalno proizvedene hrane neposredno na kmetiji. Predstavitev ponudbe je za kmete brezplačna. Obenem pozivajo obstoječe ponudnike, da svojo ponudbo posodobite. 

 

Nakup pri kmetu ali dostava na dom

Seveda pa je pri prodaji na kmetijah treba upoštevati ukrepe za primerno zaščito za preprečevanje širjenja okužbe. Zato tako prodajalce kot tudi kupce pozivajo, da se izogibate nepotrebnim stikom ter v čim večji meri uporabljate dostavo na dom na način, da jo opravite le do vhodnih vrat, pri plačilu pa v čim večji meri uporabljajte kartične in spletne transakcije. Fizična prodaja na kmetijah naj se opravi tako, da ne prihaja do nepotrebnih interakcij. Kupce pozivamo, da na kmetijo prihajajte ločeno, prodajalce pa, da jih v tej smeri naročate posamezno. Ob prihodu na kmetijo se ne rokujte, skrbite za higieno kašlja, ne dotikajte se obraza, umivajte in razkužujte si roke, s seboj prinesite svojo embalažo ter tako poskrbite za svoje zdravje in zdravje kupcev.

 

Dostava svežega sadja in zelenjave na dom

Po sveže sadje in zelenjavo vam ni potrebno v trgovine, saj si jo lahko naročite kar na dom ali v podjetje, če ste te dni v službi. Sočne in okusne sadeže lahko naročite tudi na spletnih straneh Gajbica, Zeleni zabojček, S polja na mizo, Ebranjevka itd.

 

Vir: MKGP

 


Nazaj na kategorijo PREHRANA.

(Visited 441 times, 1 visits today)