7 vrst „plevelov“, ki so užitni

Na vrtu nas velikokrat razjezi plevel, ki zaseda vrtičke in rastlinam, ki smo jih posadili,…
BERI DALJE ...

Japonska nešplja

Zimzeleno rastlino japonska nešplja poznamo tudi pod imenom lokvat. Izvira sicer iz Kitajske od koder…
BERI DALJE ...

Japonski dresnik – nadloga v naravi, specialiteta v kuhinji

Japonski dresnik je invazivna tujerodna vrsta. Trajnica, ki zraste dva do tri metre visoko izvira…
BERI DALJE ...

Prihodnost planeta bo odvisna tudi od živil na našem krožniku

Nekateri strokovnjaki s področja prehrane svetujejo, da jemo ekološko in lokalno pridelano hrano, drugi da…
BERI DALJE ...

11 alkalnih živil, ki bodo ta mesec skrbela, da ne bomo zakisani

December, mesec praznikov, lučk, pa tudi večjih količin (nezdrave) hrane in pijače. Da ne bomo…
BERI DALJE ...

5 pravil za popolne prigrizke

Vsi kdaj pa kdaj radi posežemo po prigrizkih, pa naj bo to zaradi pomanjkanja časa…
BERI DALJE ...

7 živil, ki nas ‘dvignejo’ bolj kot kava!

Preveč dela, premalo časa, prekratek vikend ... To se po raziskavah mota po glavi večini…
BERI DALJE ...

Kostanj!

Prvotna domovina pravega oz. domačega kostanja je Mala Azija in nekatere sredozemske dežele. Od tam…
BERI DALJE ...

7 zdravih jesenskih ‘super’ živil

Zdravo prehranjevanje je osnova za zaščito telesa pred boleznimi. Jesen je bogata s sadjem in…
BERI DALJE ...

Kuhano maslo ali Gi

Ali ste se kdaj pomislili, kaj bi od nujnega poleg soli in vode potrebovali za…
BERI DALJE ...