Okra – eno najstarejših živil, polno hranilnih snovi

Okra je eno tistih živil, o katerem slišimo vedno več. Afriška in južnoazijska rastlina, ki…
BERI DALJE ...

3 najboljši decembrski domači čaji

Tudi če (še) niste ljubitelj pitja čajev, je obdobje zimskih praznikov idealen čas, da to…
BERI DALJE ...

Kako brati deklaracije na mesnih izdelkih

Mesni izdelki so od nekdaj jabolko spora. Nekateri bi povsem brez, drugi bi ga vsak…
BERI DALJE ...

10 vrst hrane za možgane

Možgani za optimalno delovanje potrebujejo pravo gorivo. Zato ne pozabite v dnevni jedilnik vključiti vsaj…
BERI DALJE ...

Ani Roš podeljen naziv Ambasadorke Svetovne turistične organizacije za gastronomski turizem

V okviru gostovanja Hiše Franko v Madridu je v organizaciji Veleposlaništva Republike Slovenije v Madridu,…
BERI DALJE ...

Hvala za naš super zdravi (slovenski) zajtrk

Dan slovenske hrane obeležujemo vsak tretji petek v novembru, ko v vrtcih in šolah začnejo…
BERI DALJE ...

Kolumna: Sobotni zajtrk!

Moj zajtrk je skoraj vedno enak: kava in malo kruha. Vem, da to ni najbolj…
BERI DALJE ...

Kapucinke – za okras ali začimbo?

Kapucinke  (Tropaeolum majus), plazeče trajnice se pojavljajo v marsikaterem vrtu ali kot lončnica celo na…
BERI DALJE ...

Perujska češnja ali andska jagoda

Plodovi rastline iz rodu fizalis, bolj spominjajo na naravne okraske kot na sadeže. V suhi…
BERI DALJE ...

13 okusnih načinov za pripravo palačink po vsem svetu

Mmm, palačinke! Le kdo jih ne mara? Pri nas poznamo palačinke v slani in sladki…
BERI DALJE ...