Limona – zakladnica vitaminov in antidepresiv za naše telo

9. decembra, 2017

 

Mnogokrat lahko slišimo o uporabi cele limone, vključno z lupino. Tako vam limona, ne le doda edinstveni okus vaši hrani in pijači, ampak tudi bogat zalogaj vitaminov.

Limone so odličen vir vitaminov, ki so koristni za naše telo. Zaradi pesticidov njeno lupino ponavadi zavržemo, a če kupujemo organske bio limone, lahko uporabimo tudi to. Limonina lupina ima namreč kup pozitivnih lastnosti. Pomaga pri odstranjevanju toksinov iz našega telesa, ima protimikrobni učinek pri bakterijskih okužbah, deluje kot antidepresiv in pomaga pri boju proti stresnim in živčnim obolenjem.

Najboljši način za uporabo cele limone:

  1. izberimo organsko limono, brez pesticidov
  2. jo operimo
  3. postavimo jo v zamrzovalnik
  4. zamrznjene limone z lupino naribamo

Takšno naribano limono lahko dodamo kamor želimo – v solato, sladoled, juho, med žitarice, rezance, omake … Limona bo vaši hrani dodala edinstven okus in osvežila obrok.

lemon-2121307

Limone lahko prispevajo k našemu celotnemu zdravju. Raziskovalci so nedavno odkrili, da lahko limone preprečujejo tudi bolezni kot je rak. Študija, ki so jo izvedli je dokazala, da limona ustavlja rast malignih celic, kot tudi rast tumorjev in cist v telesu. Druga študija je pokazala, da limonoidi – to so naravne spojine, ki jih najdemo v limonah in drugih agrumih – ovirajo tudi rast celic raka dojk. Vse te raziskave kažejo, da lahko uporaba limon nekega dne postane tudi uspešen, neagresiven pristop k zdravljenju bolezni, kot je rak.

Svetlo rumeni agrumi ponujajo številne prednosti za naše zdravje, zato jih začnimo uživati že danes!

(Visited 23 times, 1 visits today)