Kolumna: Sobotni zajtrk!

2. november, 2019
Vesna Bizjak

Moj zajtrk je skoraj vedno enak: kava in malo kruha. Vem, da to ni najbolj v skladu s smernicami zdrave prehrane in priporočili nutricionistov, a skozi leta eksperimentiranja sem ugotovila, da je to to, kar potrebujem, da štartam nov dan, hkrati pa mi to zjutraj paše.

Dolga leta zjutraj nisem jedla ničesar, sajje ob vsaki hrani pred 8. zjutraj želodec protestiral. Potem sem se kar nekaj časa zelo trudila z različnimi variantami.

Najprej sveže stisnjen sok iz agrumov, na kruhu pa kaj beljakovinskega. Potem različne sadne kombinacije. Pa jajca z zelenjavo. Nekaj let sem vztrajala pri bananah in ovsenih kosmičih v mandljevem mleku. Nato pa se prepustila temu, da namesto drugih poslušam sebe.

Ni pa vse v hrani. Najslabši zajtrk tako ni tisti, ko vase zbašem 2 kosa kruha s čokoladnim namazom, ampak tisti, ko me, še preden si skuham kavo, čaka 17 mejlov, vsi ‘zelo nujni’.

Najboljši pa je sobotni. Tak, ležeren, ob primernem vremenu na balkonu, z listanjem revije, ali pa z opazovanjem bližnje jutranje živahne krošnje drevesa. Moj mali luksuz.

(Visited 11 times, 1 visits today)