FOTO: Rože na krožniku? Zakaj pa ne!

8. marca, 2020
FOTO: Rože na krožniku? Zakaj pa ne!

Trobentice, marjetice, vijolice, vrtnice in še kakšne rože so primerne za uživanje. Seveda ne gre pretiravati, pa tudi najlepše jih je občudovati, kako rastejo v naravnem okolju, a nekaj barvitih cvetov lahko popestri marsikatero jed. 

Poiskali smo nekaj idej za navdih, kako vključiti rože na jedilno mizo!

1. Zajtrk ali brunch bo posebej zanimiv s kruhki, obloženimi z namazom in cvetovi rož.

 

2. Ne jeste zajtrka, ampak si raje privoščiti razstrupljevalni smoothie? Okrasite ga in ga naredite še bolj zabavnega!

 

3. Preprost, a učinkovito: sveže pečen kruh, domače zeliščno maslo in spomladanske rože!

 

4. Zelenjavno cvetna priloga bo očarala vsakega gosta. Posebej ženskega spola!

 

5. Skledica zdravja, ki je tudi paša za oči: gozdni sadeži in rože.

 

6. Skutna tortica s sadjem in cvetjem. Se vam že cedijo sline?

 

7. Borovničevi kolački z dnom iz oreškov in datljev, okras pa so rože!

 

8. Polenta s sirom, selišči in rožicami. Skuhano nalijte v pekač za muffine, hladno nato v ljubki obliki pa pogrejte v pečici.

 

9. Spomladanska solata: regrat, jajčka in rože.

 

10. Glavne jedi s cvetočimi okraski – s trobenticami in vijolicami lahko okrasite poljubne jedi, od testenin do mesnih in morskih jedi. Z njimi lahko pričarate tudi eleganten krožnik kot iz 5* restavracije.

 


Nazaj na kategorijo PREHRANA.

(Visited 20 times, 1 visits today)