Čili Pipp – od popoldanskega konjička do pekoče uspešnice

21. september, 2015
Tomaž Pipp in Chili Pipp omake (Foto: Chili Pipp)

V zadnjih letih se pojavljajo številne zanimive zgodbe slovenskih blagovnih znamk, ki prihajajo s podeželja. Ena takih je Čili Pipp.

Začelo se je z nekaj gredicami (Foto: Chili Pipp)
Začelo se je z nekaj gredicami (Foto: Chili Pipp)

Prva leta je imel Tomaž Pipp, ustanovitelj blagovne znamke Čili Pipp, na domačem vrtu le nekaj manjših čili gredic. »Vse se je začelo z ljubeznijo do vrtičkanja in čilijev. Prve sadike in semena čilijev sem dobil od prijatelja,« razloži Tomaž Pipp.

Navdušen nad raznolikostjo, barvami, oblikami in pekočnostjo, je semena začel naročati tudi iz tujine in naredil prve namaze in omake za družino in prijatelje. Vsi so bili navdušeni in iz popoldanskega konjička se je razvila blagovna znamka Čili Pipp.

 

Pekoče, bolj pekoče, najbolj pekoče  ... (Foto: Chilli Pipp)
Pekoče, bolj pekoče, najbolj pekoče …
(Foto: Chilli Pipp)

Več povpraševanja, večja ponudba

Ker je povpraševanje iz leta v leto večje, se širi tudi ponudba izdelkov: od pekočih omak, pekočega olja, džema, posipa pa vse do čili bombonov. »Vse omake so povsem naravne, brez dodanih umetnih sestavin in konzervansov. Vse sestavine so skrbno izbrane,« zagotavlja Pipp.

Tomaž Pipp:

»Strokovnjaki pravijo, da imajo čiliji toliko zdravilnih učinkov, da bi jih morali na svoj jedilnik vključiti prav vsi.«

Slovenci smo ljubitelji pekočega

Njihova najbolj pekoča omaka je ‘Tajfl’ – iz trenutno najbolj pekočih čilijev na svetu. »Glede na odzive, mislim, da smo Slovenci ljubitelji pekočega. Vedno več jih je, ki želijo sami vzgojiti čilije doma na svojem vrtu, tisti, ki pa te možnosti nimajo, so več kot zadovoljni in navdušeni nad našimi pekočimi omakami,« še pove Tomaž Pipp.

Najbolj prodajana je omaka 100 % Pure Naga, ki je leta 2011 na svetovnem tekmovanju zasedla 1. mesto v kategoriji Super Hot. Tisti manj pogumni zelo radi sežejo po bolj blagi Sladki Habanero omaki, dobro pa se je uveljavila tudi noviteta Klasik, ki je bila letos prav tako nagrajena.


Čili Pipp omake lahko kupimo v večjih in nekaterih butičnih trgovinah po Sloveniji, kot dodatek k jedem jih lahko poskusimo tudi v gostinskih lokalih, na voljo pa so tudi na spletni trgovini www.cilipipp.si.

(Visited 11 times, 1 visits today)