Zmagovalne križarske destinacije in najboljša pristanišča 2017

3. avgusta, 2017

Če morda razmišljate o križarjenju, zakaj ne bi pustili, da vam pri izbiri poti pomagajo navdušeni križarji, ki so svet že prepluli. Spletna stran Cruise Critic je namreč najavila zmagovalce najboljših križarskih destinacij.

Na spletni strani so določili najboljše točke za ljubitelje križarjenj po vsem svetu. Lestvica najboljših destinacij temelji na ocenah in opisih potrošnikov – tistih, ki so že križarili. Kot najboljša križarska destinacija za leto 2017 je na prvem mestu pristala Budimpešta, ki je postanek številnih evropskih rečnih križarjenj. Glavna prestolnica Madžarske je turiste navdušila s svojo zgodovino in lepoto, ti pa so celo podaljšali svoje bivanje v mestu po križarjenju.

Budimpešto so ljubitelji križarjenja označili kot najboljšo destinacijo.
Budimpešto so ljubitelji križarjenja označili kot najboljšo destinacijo.

Pravzaprav so se na prvih pet mest uvrstila kar tri evropska pristanišča. Po Budimpešti sta največ glasov dobila še Wurzburg in Dunaj. Na drugo mesto se je uvrstila Aljaska z zalivom Glacier, na četrto pa lanskoletno zmagovalno mesto Sankr Peterburg, Rusija.

Aljaska ponuja edinstveno križarsko doživetje.
Aljaska ponuja edinstveno križarsko doživetje.

Križarjenje po Aljaski je postala priljubljena izbira za potnike, ki iščejo nekaj bolj edinstvenega. Zaliv Glacier pa je bil imenovan za najboljše pristanišče v državi. Druga edinstvena destinacija je Havajsko pristanišče Kauai. Pri križarjenju s postanki na zasebnih otokih, je najbolj navdušila že lanskoletna zmagovalna destinacija Castaway Cay. Eden od značilnosti otoka je zaliv Serenity s plažo za odrasle.

Kauai je bilo imenovano za najboljše pristanišče na Havajih.
Kauai je bilo imenovano za najboljše pristanišče na Havajih.

Če torej v prihodnosti načrtujete križarjenje in ne veste katero pot izbrati, lahko odločitev prepustite ljubiteljem križarjenj, ki so na spletni strani Cruise Critic destinacije ocenili.

Vir: Lonely Planet

(Visited 11 times, 1 visits today)