Zanimivosti v Evropi za katere niste vedeli

14. junija, 2019

Če iščete kaj bolj zanimivega za obisk na svojem potovanju, vas bo zagotovo zanimal spodnji seznam najbolj podcenjenih zanimivosti v Evropi. Avtor in komik Danny Wallace je predstavil alternativni vodič za raziskovanje v Evrope.

Danny je v sodelovanju z podjetjem Trainline izvedel raziskavo v kateri je ugotovil, da 45 % potnikov, ki se odpravijo na počitnice iščejo avtentično doživetje, kar 26 % jih je navedlo, da jih na počitnicah najbolj razdraži množica turistov, 14 % pa jih sovraži čakalne vrste na priljubljenih znamenitostih.

Tukaj je nekaj najbolj zanimivih znamenitosti, kjer se lahko izognite množici turistov, gneči in si ogledate nekaj edinstvenega …

Muzej Davida Hasselhoffa, Berlin, Nemčija

 

Hoff 3.jpg
By Jonas Mohr/JME Production – Katz Pr. – David Hasselhoff’s publicist, CC BY-SA 4.0, Link

V Nemčiji najdemo edini muzej na svetu, ki je posvečen kultni ikoni pop kulture Davidu Hasselhoffu. Vsi oboževalci Davida si lahko v njegovem muzeju ogledajo njegovo kariero in življenje. V muzeju najdete pripomočke iz Obalne straže in Viteza za volanom, kot tudi zid njegovih spominkov.


Plavajoče zatočišče za mačke, Amsterdam, Nizozemska

Mačke sovražijo vodo, a zgodba je popolnoma drugačna v Amsterdamu, kjer najdemo plavajoče zatočišče za mačke, kjer domuje na stotine mačk iz vsega sveta. Zatočišče je leta 1966 ustanovila gospa Weelde, ko ji je zmanjkalo prostora za nego mačk doma.


Akademija nosov, Lund, Švedska

 

Nasothek-2.jpg
By Nasothek.JPG: Diagram Lajard
derivative work: Hic et nunc (talk) – Nasothek.JPG, CC0, Link

Obiščite Švedsko in si oglejte zbirko več kot 100 nosov iz mavca, ki se skrivajo v muzeju študentskega naselja Univerze Lund. Zbirka je poseben poklon najbolj znanim in uglednim skandinavcem.


Liquidrom, Berlin, Nemčija

Ta futuristični nemški Spa ponuja sproščanje v kombinaciji s techno glasbo. Glasba prihaja globoko iz bazena s slano vodo. Obiščete lahko različne zabave, ko domači in gostujoči DJ-ji ‘vrtijo’ svojo glasbo.


Teledisko, Berlin, Nemčija

Zabava v najmanjšem nočnem klubu na svetu. Teledisko je pravzaprav telefonska govorilnica, ki meri le slab kvadratni meter. Za ples torej prav veliko prostora ni, lahko pa si z zaslona izberete svojo najljubšo pesem in doživite triminutno zabavo z meglo, stroboskopi in disco kroglo.


Muzej smrčanja, Alfred, Nemčija

Nemško mesto Alfred je dom najbolj zanimive zbirke sredstev za smrčanje. Muzej je ustanovil dr. Wirth, specialist spanja in navdušenec nad smrčanjem, ki je na ogled postavil več kot 400 starih in sodobnih instrumentov povezanih s smrčanjem.


Muzej propadlih razmerij, Zagreb, Hrvaška

 

Exhibits at the Museum of Broken Relationships.jpg
Autor Patty HoFlickr: Zagreb, Croatia, CC BY 2.0, Poveznica

Muzej za vse tiste, ki so kdaj imeli zlomljeno srce. Zagrebški muzej je napolnjen z zbirko nekdanjih čustev in naklonjenosti. Zbirka vključuje raztrgana ljubezenska pisma, zavržene plišaste medvedke in nezaželen nakit.


Najmanjša restavracija na svetu, Vacone, Italija

Rezervirajte mizo v najmanjši restavraciji na svetu Solo per due. V bistroju, ki se nahaja v čudovitem okolju pristne rimske vile, je dovolj prostora le za dve osebi. Bellissimo!


Park kaktusov, Barcelona, Španija

 

Jardins de Mossèn Costa i Llobera - panoramio.jpg
By Jorge Franganillo, CC BY 3.0, Link

Kultni park Montjuïc Cactus Park je dom 800 različnim vrstam tropskih puščavskih rastlin. Očarljiv vrt uspeva, zahvaljujoč posebni mikroklimi na pobočju hriba Montjuïc s pogledom na Barcelono.


Kockaste hiše, Rotterdam, Nizozemska

Cube-houses-rotterdam.jpg
By HeushOwn work, CC BY-SA 3.0, Link

Skriti dragulj, ki ga je oblikoval arhitekt Piet Blom v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja. Za razliko od ostalih stavb, kjerkoli po setu, je proti gravitaciji zgrajen dizajn prav posebna priložnost za fotografiranje.

Ostale zanimive znamenitosti si lahko ogledate tukaj.

(Visited 772 times, 1 visits today)