Za najboljšo destinacijo v Evropi razglašen francoski Colmar

9. marca, 2020
Francoski Colmar je destinacija leta po izboru popotnikov

Če kljub koronavirusu razmišljate o spomladanskem oddihu za prvi maj ali pa o poletnih počitnicah in zbirate ideje, kam – francoski kraj Colmar je najboljša destinacija v Evropi po izboru popotnikov in turistov. 

Zmagovalna destinacija 2020, ki je prejela prek 600.000 glasov, leži v alzaški regiji, ob meji z Nemčijo in Švico. Colmar je primeren za obisk v katerem koli letnem času, saj vsaka ponuja nekaj drugega – jeseni npr. je to vinogradnika izkušnja, pozimi pa čarobno božično mesto. Spomladi se tu odvijajo številnni festivali, mesto je polno stojnic, poleti pa priporočajo izlete v bližnje vasice, kot so Eguisheim, Riquewihr in Ribeauvillé ter sprehode po vinogradih.

Na drugem mestu so Atene

Drugo mesto na lestvici so za krajem Colmar zavzele Atene z unikatno kombinacijo kulture, ki jih dela tako rekoč en sam veliki muzej na prostem, ter živahnim nočnim življenjem. Bron pa je šel Tbilisiju, glavnemu mestu Gruzije, ki zaradi arhitekture povzroča, kot so zapisali, “wow efekt”.

Na četrtem mestu je Dunaj, ki je tudi mesto, kjer se že več let najbolje živi, sledi pa portugalski Cascais kot eno najlepših obalnih mest v Evropi.

Je pa lestvica zanimiva tudi zato, ker ponuja vpogled v nekatere manj znane destinacije, ki vabijo k odkrivanju – in ki glede na glasovanje popotnikov ponujajo odlično izkušnjo. Med njimi so Sibiu v Romuniji, Namur v Belgiji in hrvaška Reka, ki je tudi ena od dveh Evropskih prestolnic kulture 2020.

Top 15 destinacij v Evropi za 2020

 1. Colmar, Francija,
 2. Atene, Grčija
 3. Tbilisi, Gruzija
 4. Dunaj, Avstrija
 5. Cascais, Portugalska
 6. Sibiu, Romunija
 7. Namur, Belgija
 8. Reka, Hrvaška
 9. Pariz, Francija
 10. Bydgoszcz, Poljska
 11. Rim, Italija
 12. Heviz, Madžarska
 13. Cork, Irska
 14. Rochefort Océan, Francija
 15. Menorca, Španija

Vir: LP  

(Visited 137 times, 1 visits today)