Vas mika sanjska služba na Irskem?

20. januarja, 2020
Igor Fabjan

Na irskem otoku Great Blasket iščejo oskrbnika, ki bi do oktobra prevzela skrb za goste v treh obnovljenih kamnitih hišah. Če vas mika Irska nedotaknjena obala, je to morda prava priložnost.

Kljub temu (ali pa prav zato), da gre za delo v okolju, ki ne nudi udobja, se je prijavilo že več kot tisoč kandidatov z vseh koncev sveta. Če menite, da lahko nekaj časa živite brez elektrike, interneta, tople vode v kopalnici, ste že na pravi poti. Če imate poleg tega radi neokrnjeno naravo in vas ne motita veter ter spremenljivo vreme, je morda zaposlitev primerna za vas! Prijavite se lahko na naslovu:  info@greatblasketisland.net

Priložnost za par

Z razpisom iščejo dva oskrbnika, prijatelja ali par,  ki bi skrbela za preprosta prenočišča in gostišče na majhnem otoku ob zahodni obali Irske. Prenočišča so na voljo v hišah z rustikalno opremljenimi apartmaji. Hrano in pijačo morajo gostje prinesti s seboj, saj je poleg zajtrka nekaj malega na voljo le v majhnem gostišču.

Cena prenočišča je od 130 evrov navzgor na osebo. Če ne želite prespati, lahko otok obiščete na enodnevnem izletu iz pristanišča Dingle (60 evrov). Vključen je voden ogled otoka z eno največjih kolonij tjulnjev na Irskem.

Domačinov ni več

Great Blasket, najzahodnejši irski otok, je del s travo poraslega otočja Blasket, ki obsega pet otokov. Na otočju je stoletja živela tesno povezana skupnost, ki je ohranjala tradicionalni jezik, gelščino. Preživljali so se z ribolovom, kmetovanjem in izdelovanjem volnenih oblačil. Zaradi težkih življenjskih razmer so se otočani odseljevali in leta 1953 so otoke zapustili še zadnji naseljenci.

 

 

 

 

 

(Visited 352 times, 1 visits today)