V Italiji že smučajo: Cortina d’Ampezzo

15. novembra, 2019
Igor Fabjan
Foto: arhiv Cortina Marketing – Se.Am.

V mondenem smučarskem središču Cortina d’Ampezzo so z letošnjo smučarsko pohiteli, saj je bila otvoritev sezone že 10. novembra, kar tri tedne prej kot običajno. Seveda je glavni razlog radodarna narava, ki je letos zelo zgodaj poskrbela za obilnejše snežne padavine.

Zaenkrat obratuje sedežnica Col-Gallina, ki je oddaljena od mesta kakšnih 15 kilometrov. Prihodnji teden bodo odprli smučišče Faloria, ki se razprostira tik nad mestom, konec mesec pa še ostala. Letošnja največja novost bo začetek obratovanja (21. decembra) nove kabinske žičnice Freccia nel Cielo ki bo vozila namesto dosedanje sedežnice na smučišče Col Druscie. Tu so speljane najbolj strme proge, vključno s progo Tofana, na kateri potekajo tudi mednarodna tekmovanja.

Foto: arhiv
Cortina Marketing – Se.Am.

Ljubitelje snežnih strmin je na voljo več kot 40 smučarskih naprav in več kot 120 kilometrov prog. V predsezoni je cena dnevne smučarske vozovnice za odrasle 46 evrov.

Zadnja desetletja Cortina d’Ampezzo gosti najboljše smučarke sveta v hitrih disciplinah tekmovanja za svetovni pokal v alpskem smučanju. Marca prihodnje leto pa bodo organizirali finale svetovnega pokala v alpskem smučanju.

Cortina d’Ampezzo je eno najbolj slikovitih in prestižnih smučišč v Alpah. Že desetletja privlači tudi bogate in slavne tako, da je v majhnem kraju mogoče najti najdražje hotele in restavracije. Pa tudi takšne, primerne za manj premožne obiskovalce. Od osrednje Slovenije je oddaljena okoli 300 kilometrov, kar pomeni dobre štiri ure vožnje preko Italije ali Avstrije.

Foto: arhiv
Cortina Marketing – Se.Am.

 

Vir: skipasscortina.com

 

 

(Visited 14 times, 1 visits today)