Unikatni izleti v družbi domačinov: od delavnice domačih testenin do sprehajanja lokalnih kužkov

14. december, 2019
Igor Fabjan

Vedno bolj priljubljena spletna platforma za najem turističnih nastanitev Airbnb, poleg sob in apartmajev že nekaj let omogoča tudi rezerviranje izletov ali doživetij (experiences) v družbi domačinov. Tako turistom omogoča spoznavati kraje na drugačen način, s pomočjo domačinov. Slednji lahko z vami delijo svoj hobi, znanje, zanimanje in za to tudi plačani.

Na voljo je kar več kot 30.000 doživetij na vseh koncih sveta. Gre za neobičajne aktivnosti, vodenja po mestih ali podeželju na način, kakršnega turistične agencije običajno ne nudijo. Vaš vodič bo namreč domačin, ki dobro pozna okolje in je z vami pripravljen deliti navdušenje in znanje.

Lahko se pridružite babici pri izdelavi domačih testenin, spoznate najbolj priljubljene gostinske lokale v družbi domačinov, se posvetite vadbi joge ob sončnem zahodu v naravi, pridružite krmljenju lam in alpak pri rejcu, odpravite na sprehod s psom in njegovim lastnikom… Med ponudbami je tudi nekaj agencijskih ponudb, toda številna doživetja nudijo posamezniki na vseh koncih sveta. Tudi v malo znanih vaseh, kjer bi mislili, da nimate kaj početi…

V Ljubljani se lahko med drugim odpravite na spoznavanje mesta z legendarnim kolesom Pony, v družbi vodnika spoznate najbolj zanimive grafite, poizkušate tradicionalne slovenske jedi, piva mikro pivovarne, spoznavate mesto v družbi profesionalnega fotografa in še kaj zanimivega bi se našlo.

Spletna platforma Airbnb ima strani prevedene tudi v slovenščino.

 

(Visited 33 times, 1 visits today)