Snežna pravljica na Tirolskem

18. novembra, 2019
Igor Fabjan;
Foto: austria.info

Sillian je manj znano a zelo privlačno smučarsko središče v Pustriški dolini na Tirolskem, tik ob meji med Avstrijo in Italijo. Nad krajem se razprostira idealno  družinsko smučišče Hochpustertal, na katerem običajno ni gneče, sneg pa ga praviloma pobeli že novembra. Letošnja smučarska sezona se začenja 23. novembra.

Foto: austria.info

Glavnina smučišča se razprostira na višini od 2000 do 2400 m, več kot 30 kilometrov smučarskih prog pa lahko zadovolji tudi zahtevnejše smučarje. Na voljo je 7 smučarskih naprav, ki lahko na uro prepeljejo več kot 10.000 smučarjev. Ob zgornji postaji kabinske žičnice je urejena prijetna restavracija z enkratnim razgledom na okoliške gorske vrhove.

Do smučišča je najlažje priti s kabinsko žičnico katere spodnja postaja se nahaja ob odličnem a cenovno sprejemljivem hotelu Dolomiten Residenz-Sporthotel Sillian. Cena prenočišča vključuje tudi smučarsko vozovnico. Hotel je eden prvih družinskih wellness hotelov na Tirolskem. Animatorji prevzamejo skrb za otoke, starši pa se lahko vsaj za nekaj ur sami posvetijo smučiščem ali razvajanju v velikem spa središču z bazeni in savnami. Hotel je velik a deluje domače. Predvsem zato, ker so restavracije in sobe opremljene v značilnem gorskem podeželskem slogu z obilico lesa.

Foto: austria.info

Sillian je oddaljen iz osrednje Slovenije okoli 250 kilometrov. Najhitrejša pot vodi skoz Karavanški predor mimo Beljaka in potem ob Dravi ter skozi Lienz v Pustriško dolino.


Cena dnevne smučarske vozovnice je 49 evrov (otroška: 24,5)

Willkommen

 

 

 

(Visited 17 times, 1 visits today)