Sicilija bo po odprtju mej turiste “častila” s pol letalske karte

9. maja, 2020

Sicilija se je odločila za zanimivo potezo, kako po tem, ko bo varno, ponovno privabiti turiste: pokrili bodo polovico stroškov za letalske karte, nekaj bodo dodali tudi za nastanitev in stroške za kulturne aktivnosti.

Lokalna oblast je dejala, da bodo pokrili polovico stroškov letalskih kart in vsako tretjo nočitev v hotelu za vse turiste. Dodatno pa bodo 50 milijonov evrov namenili za bone oz. vavčerje za vstopnine in oglede. Vse informacije bodo na vooljo na uradnih spletnih straneh po odprtju državnih mej.

Tudi v Italiji so sicer sprostili nekaj ukrepov 4. maja – ponovno so odprli parke in restavracije, ki ponujajo hrano za s seboj. Večina ljudi mora še vedno biti doma. Številne trgovine, muzeji, kulturne ustanove in knjižice naj bi odprli 18. maja. Glede odprtja turizma pa še niso ničesar namignili. Na začetku naj bi bil omogočen predvsem za domače turiste.

Razmišljajo pa že o tem, kako se bodo pripravili na turiste – z obvezno distanco na plažah, rezervacijo ležalnika, nekaj plaž pa bo verjetno ostalo zaprtih.

Preberite tudi, kako je Sicilija s posebno ponudbo nepremičnin privabljala nove prebivalce.

Vir: LP

(Visited 392 times, 1 visits today)