Potovanje iz Moskve na Norveško – z vlakom skozi arktično Rusijo

19. julija, 2019

Rusija je vzpostavila linijo iz Sankt Peterburga prek oddaljenih arktičnih regij na Norveško. Z vlakom se je že zapeljalo prvih 91 potnikov.

Potovanja ureja nemški organizator potovanj Lernidee Trains & Cruises, saj do sedaj nihče še ni želel potovati po ruski Arktiki. Vlak se imenuje »Zarengold« (v nemščini) in ima dva restavracijska vagona in spalne kabine v treh različnih razredih. Tura se uradno začne v fascinantni ruski prestolnici Moskvi, kjer lahko potniki uživajo v znamenitostih, kot je Moskovski kremelj, nato pa jih hitri vlak pripelje do čudovite cesarske prestolnice St Petersburg, kjer lahko raziskujejo nekaj dni, preden se odpravijo naprej proti mestu Petrozavodsk. Tukaj lahko potniki obiščejo znameniti otok Kiži. Zadnja postaja pred Arktiko je Kem, od koder nato potnike trajekt odpelje do Solovetskih otokov, kjer najdemo samostan, ki je tudi na seznamu Unesca.

Naslednja postaja je največje arktično mesto na svetu, Murmansk, industrijsko, a živahno mesto, obdano z osupljivo pokrajino. Naslednje jutro potniki pot nadaljujejo z avtobusom do Kirkenesa čez mejo na Norveškem, nato pa naslednji dan letijo do norveškega glavnega mesta Oslo.

11-dnevna tura znaša od 3550 EUR na osebo in vključuje celotno nastanitev, vozovnico za vlak, interne lete, obroke in izlete. V naslednjem letu sta predvidena dva vlaka, v letu 2021 pa štirje.

(Visited 29 times, 1 visits today)