Pol leta za Pacifiško gorsko pešpot

16. maja, 2019

Pacifiška pešpot je 4286 km dolga pot, ki vodi od ameriške meje z Mehiko, preči Kalifornijo, Oregon in Washington, ter se zaključi v Kanadi. Pohodnika vodi preko širnih puščav, skritih gozdov, vulkanov in dih jemajočih pogledov na ledenike Sierra Nevade.

Zaradi dolžine jo veliko ljudi prehodi v delih, fotograf Tim Voors pa se je odločil za celotno traso, svoj podvig pa je tudi dokumentiral in napisal knjigo »The great alone«, ki je pravkar izšla. Knjiga opisuje Timovo fizično in psihično vzdržljivost ter njegove priprave na pot, ki bodo zelo zanimive za vse ljubitelje dolgih pohodov.

 

Kaj so glavni razlogi, da se je Tim odločil za tak podvig?

43-letnik pravi, da ga je navdihovala misel biti popolnoma sam, saj je bil v svojem vsakdanu le redko sam več kot 12 ali 24 ur. Pove še, da je trajalo nekaj časa, da je lahko mirno spal popolnoma sam pod zvezdnim nebom. Na poti je srečeval veliko ljudi, a največ in najraje je hodil sam. Ni si zadal dneva, ko bi rad končal pot, želel si je le priti v Kanado pred snegom. Njegov sopotnik na poti je bil 10-kg nahrbtnik, izkušnja pa je spremenila njegov pogled na življenje.

»Življenje je kratko, čas dragocen in nihče ne bi smel odlašati živeti svoje sanje. Za tak pohod ni nikoli zares pravi čas, na katerega čakamo, zanj se je treba zavestno odločiti. Pot me je naučila, kako pomembno se je upočasniti, biti fleksibilen ter čas nameniti svojim dragim, predvsem svojim trem otrokom. Z vsakim izmed njih bom šel na enomesečno mini avanturo«, je zaključil Tim.

Vir: LP

(Visited 798 times, 1 visits today)