Otok Man ponuja digitalno detox doživetje

12. februarja, 2020

Otok Man z novim pristopom: obiskovalci, ki želijo izklopiti telefon in ga ne uporabljati, bodo lahko uživali ob uporabi analogne alternative in seveda v čudoviti naravi.

Ideja je, da obiskovalcem otoka omogočijo, da se izklopijo iz digitalnega sveta. Svoj čas na otoku pa izkoristijo za ponovno povezovanje z naravo in uživajo čas s svojimi ljubljenimi. Posebne škatle bodo nameščene na podeželskem delu otoka. V škatli bodo vodnik in zemljevid otoka, analogni fotoaparat, identifikacijske knjige za ptice in rastline, daljnogled in povečevalno steklo. Na voljo bodo tudi potovalni dnevnik, digitalni vodnik za detox, beležka, razglednice in znamke ter paket igralnih kart.

Otok Man je otok v Irskem morju, ki spada neposredno pod britansko krono, vendar ni del Združenega kraljestva

Na otoku izvedli anketo in ukrepali

Več kot polovica anketiranih redno preverja službena e-sporočila, medtem ko so v tujini, 54 % pa jih nadaljuje z delom zaradi strahu pred zaostankom v službi. Skoraj tretjina jih je povedala, da so digitalne motnje glavni razlog, da se ne morejo odklopiti od vsakdana na počitnicah, 73 % pa ​​jih je potrdilo, da na njihovo razpoloženje negativno vpliva, ko sopotniki preveč časa preživijo na svojih telefonih.

Pestro dogajanje tudi brez mobilnega telefona

Brez digitalne distrakcije obiskovalcem ne bo dolgčas, saj otok ponuja aktivnosti, kot so jahanje, pohodništvo, različne vodne športe in opazovanje divjih živali. »Želimo spodbuditi naše obiskovalce, da se odklopijo od digitalnih motenj ter se bolj osredotočijo na svojo okolico,« pravi Angela Byrne, vodja Visit Isle of Man.

 

Vir: Lonely Planet

(Visited 211 times, 1 visits today)